Daugaviņa trīs rezultatīvās piespēles atnes «Dinamo» uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš piektdien izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Maskavas «Dinamo» komandai gūt otro uzvaru šosezon.

Latvijas speciālistu Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva trenētā un vēl viena latviešu hokejista Mārtiņa Karsuma pārstāvētā «Dinamo» savā laukumā ar 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) pārspēja Novokuzņeckas «Metallurg» komandu.

Pēc divām trešdaļām rezultāts bija 2:2, tomēr trešā perioda pirmajās piecās minūtēs Daugaviņš palīdzēja Maskavas vienībai divreiz realizēt vairākumus, izceļoties Maksimam Pestuško un Aleksejam Cvetkovam. Turpinājumā mājinieki vairs vadību neizlaida.

Vēl reizi Daugaviņš rezultatīvs bija otrajā trešdaļā, kad vārtus guva kādreizējais Rīgas «Dinamo» leģionārs Mets Robinsons.

Daugaviņš šoreiz uz ledus atradās 16 minūtes un 43 sekundes, veica četrus metienus pa «Metallurg» komandas vārtiem. Tāpat Daugaviņš uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, vienreiz bloķēja pretinieku mesto ripu, kā arī reizi pret viņu tika pārkāpti noteikumi.

Tikmēr Karsums laukumā pavadīja 14 minūtes un 38 sekundes, kā laikā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem. Tāpat Latvijas hokejists zaudēja visos trijos iemetienos, kuros piedalījās, kā arī veica vienu spēka paņēmienu.

Citā mačā pirmo zaudējumu šosezon cieta Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas «Ņeftehimik» vienība, kas savās mājās ar 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) piekāpās Jekaterinburgas «Avtomobilist» komandai. Tomēr Pujacs šoreiz nebija savas komandas pieteikumā.

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču «Atlant», kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas «Spartak», atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām klubi sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu