Ķīnā aiztur 12 cilvēkus aizdomās par saistību ar sprādzieniem Tjaņdziņā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas policija ir aizturējusi 12 cilvēkus aizdomās par saistību ar sprādzieniem valsts ziemeļaustrumu pilsētā Tjaņdziņā, kuros gājuši bojā 139 cilvēki un pazuduši bez vēsts vairāk nekā 30, kā arī nodarīti lieli postījumi pilsētā, ceturtdien ziņoja valsts mediji.

Sprādzieni sākās 12.augustā firmas «Rui Hai International Logistics» noliktavā, kurā atrodas bīstamas un ķīmiskas preces, rūpniecības zonā ostas rajonā. Starp aizturētajiem ir pieci šīs firmas vadītāji.

Pirmā sprādziena stiprums bija ekvivalents trim tonnām trotila, bet tam sekoja otrs, kura stiprums bija ekvivalents 21 tonnai trotila, informēja Ķīnas Zemestrīču tīklu centrs. Šie sprādzieni pēc tam izraisīja citus, un pēdējā eksplozija katastrofas zonā notika 21.augustā.

Plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka noliktavā atradās 700 tonnas nātrija cianīda - šāds daudzums 70 reizes pārsniedz maksimālo šīs vielas daudzumu, kuru, pēc Ķīnā spēkā esošajiem noteikumiem, atļauts glabāt vienuviet. Turklāt pārkāpta arī norma, ka noliktavas, kurās atrodas šādas bīstamas vielas, nedrīkst atrasties tuvāk par vienu kilometru no mājokļiem un svarīgiem infrastruktūras objektiem.

Ķīnas Augstākā tautas prokuratūra savā interneta paziņoja, ka prokurori Tjaņdziņā veic izmeklēšanu pret 11 ierēdņiem par «varas ļaunprātīgu izmantošanu» un «pienākumu nepildīšanu» saistībā ar šiem sprādzieniem.

Pēc sprādzieniem Tjaņdziņā slimnīcās turpina ārstēties vairāk nekā 500 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu