Zēns nejauši izsit caurumu 1,5 miljonus dolāru vērtā gleznā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

12 gadus vecs taivāniešu zēns izstādē paklupis un nejauši izsitis caurumu 1,5 miljonus ASV dolāru (1,3 miljonus eiro) vērtā itāļu vēlīnā baroka laikmeta gleznā. Itāļu gleznotāja Paolo Porporas 17.gadsimta darbs «Ziedi» bija izlikts izstādē Taipejā, kur bija aplūkojamas vēl 54 nozīmīgas gleznas.

Videonovērošanas kameru ierakstā redzams, kā puisis paklūp uz platformas gleznas priekšā un, mēģinot noturēt līdzsvaru, ar roku izsit caurumu gleznā. Viņš bezpalīdzīgi palūkojas apkārt un tad lēni aiziet prom no mākslas darba.

«Bērns krītot atbalstījās pret gleznu, izsitot tajā dūres lieluma caurumu,» teica izstādes «Leonardo seja» rīkotāju kompānija «TST Art of Discovery». Tā pirmdien sociālajos tīklos ziņoja, ka sākta gleznas atjaunošana.

Izstādes organizētāji nolēmuši nepieprasīt kompensāciju no zēna ģimenes.

Izstādē vēl bija apskatāms 200 miljonus eiro vērts Leonardo da Vinči pašportrets.

Vērtīgi muzeju eksponāti vairākkārt cietuši no apmeklētāju neuzmanības. 2006.gadā kāds brits Kembridžas muzejā paklupa atsaitējušos kurpju auklu dēļ. Krītot viņš parāva sev līdzi 300 gadus vecu vāzi. Tajā pašā gadā amerikāņu biznesa magnāts Stīvs Vinns netīšām ar elkoni izbakstīja caurumu spāņu gleznotāja Pablo Pikaso 121 miljonu eiro vērtā gleznā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu