«Killer Queen» solists: «Šis ir sapņu darbs» (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šīs nedēļas nogalē gaidāms otrais «Live Fest» festivāls Kuldīgas estrādē, kur kā vieni no lielākajiem pārsteigumiem skatītājiem uzstāsies nepārspējamās grupas «Queen» atdarinātāji, grupa «Killer Queen». Pirms paša festivāla aicinājām uz īsu interviju grupas solistu Patriku Maiersu (Patrick Meyers), lai parunātu par grupas izveidošanos, «Queen» un mīlestību pret mūziku.

Kā sākās jūsu muzikālais ceļš?

- Sāku muzicēt, kad man bija aptuveni desmit gadu. Sākumā apguvu ģitārspēli, tad sekoja klavieres un visbeidzot – dziedāšana. Ap to laiku, kad man bija 16, sāku lavīties iekšā bāros un tur uzstājos ar savu grupu, spēlēju arī ar citām vietējām grupām pēc pāris gadiem. Tas bija diezgan jautri.

Kā sākās projekts Killer Queen?

- Mēs visi bijām studenti Londonas Universitātē. Kad uzzinājām, ka Fredijs [Merkūrijs] ir nomiris, bijām pilnīgā šokā. Attiecīgi sākām dziedāt viņu dziesmas un pēc astoņpadsmit mēnešiem mums jau bija pirmā uzstāšanās.

Kāpēc tieši grupa «Queen»? Kāpēc izvēlējāties viņus?

- Es nemeklēju kādu konkrētu grupu, kurai būt par tribute* grupu, un neizvēlējos «Queen» tāpēc. Tas drīzāk bija tā iemesla dēļ, ka dziedājām viņu dziesmas un likās, ka būtu pareizi to darīt. Tajā laikā vēl nebija nevienas «Queen» tribute grupas, kad sākām savu darbību, tā ka sanāk, ka bijām paši pirmie. Sākotnēji biju nobažījies par šo ideju – izveidot grupu, kas dzied un atdarina «Queen», bet, kad pirmajos šovos redzēju, ka mums veicas labi, tad biju patiesi atvieglots un priecīgs!

Pieņemu, ka nedziedat pilnīgi visas «Queen» dziesmas, tāpēc jautāšu - kā notiek dziesmu izvēle un atlase šoviem? Un kura ir jūsu favorīte?

- Mēs izvēlamies dziesmas, kas labi iederas un atbilst īstajā situācijā. Mēs spēlējam diezgan plašu dziesmu klāstu no «Queen» veidotajiem muzikālajiem darbiem. Esot uz skatuves, es dievinu izpildīt «Bohemian Rhapsody», «The Show Must Go On» and «Days of Our Lives». Brīnišķīgas, un varu pat teikt, ka maģiskas dziesmas. Viens no maniem mīļākajiem gabaliem no visiem albumiem ir «It’s Late». Nenovērtēta pērle!

Vai atceraties savu pirmo koncertu?

- Jā! Tas bija viens no laimīgākajiem vakariem manā agrajā jaunībā. Spēlējām Londonas Universitātē, kur bija ieradušies aptuveni 1000 cilvēku. Koncerta promoters bija tik priecīgs, ka piedāvāja mūs tālāk menedžēt. Mums visiem bija neliela ballīte pēc tam. Bija apbrīnojami jautri. Publika bija lieliska. Es dzīvoju vairāku kilometru attālumā pāri upei no tās vietas, kur notika pasākums, bet gāju ar kājām mājās, jo tā sajūta bija pasakaina pēc koncerta. Pārsteigums bija milzīgais banera veida plakāts uz kopmītņu ēkas logiem, sveicot mūs, kad pārrados mājās.

Pastāstiet par koncertu, kas visvairāk palicis atmiņā no visiem šiem gadiem.

- Mēs izpārdevām Ahoy stadionu (Roterdama, Nīderlande) un Forest National arēnu (Brisele). Šajās vietās «Queen» spēlēja, kad bija, tā sakot, visaugstākajā karjeras punktā viņu pastāvēšanas laikā. Uzstāties šajos šovos bija kaut kas fenomenāls un likās pat nedaudz sirreāli. Sapņi patiešām piepildās!

Kas ir trakākais, ko esat darījuši uz skatuves?

- Man jau liekas, ka kaut kam trakam ir jānotiek katru reizi, kad esi uz skatuves. Tā jau ir daļa no visas jautrības!

Vai ir gadījies kāds no tiem neveiklajiem mirkļiem, kad netīšām piemirstas dziesmu vārdi?

- Ja godīgi, tad man nekad nav atgadījies nekas tāds – šie dziesmu vārdi ir iekalti galvā uz mūžiem!

Kas ir tas trakākais, ko fani ir lūguši?

- Vispār viena no patīkamākajām lietām, ko arī ļoti izbaudu, ir saņemt e-pastus un ziņas feisbukā no faniem. Mēs šo projektu sākām, jo mūzika bija daļa mūsu dzīves un tas pats ir arī vairākām cilvēku paaudzēm. Es dievinu saņemt ziņas no cilvēkiem, kuri raksta, ka esam spējuši viņus darīt laimīgus.

Ir patiesi lieliski darīt šādu darbu – izdziedāties no sirds, jautri pavadīt laiku, arī patrakot un darīt citus cilvēkus priecīgus. Šis ir sapņu darbs.

Kā sagatavojaties saviem šoviem?

- Balss iesildīšana, nedaudz staipīšanās. Man patīk būt vienam, lai ideāli sagatavotos koncertam – uzglabājot visu savu enerģiju pasākumam.

Ar ko jūs vēl nodarbojaties bez muzicēšanas?

- Es šad un tad piestrādāju kā aktieris televīzijā. Dziedāšana paņem lielāko daļu no mana laika, tāpēc man reizēm patīk kaut ko padarīt televīzijā. Es arī veidoju un ierakstu pats savus darbus. Bet šobrīd lielākoties visu laiku veltu grupai.

Jūs pats rakstāt dziesmas?

- Jā, tas man ir patīkams process. Es mēdzu tās rakstīt kā dāvanas draugiem dzimšanas dienā vai kaut kādiem citiem notikumiem. Man laikam kādu dienu vajadzēs sākt kārtīgi piestrādāt, lai izveidotu pienācīgu albumu. Dievinu eksperimentēt ar mūziku un atklāt kaut ko jaunu. Varu to darīt stundām. Mūzika mani iedvesmoja jau tajā laikā, kad biju mazs puika, un tā piepildīja mani ar brīnišķīgām sajūtām. Vislabākais ir tas, ka šīs sajūtas joprojām ir ar mani. Manuprāt, tā ir viena no pasakainākajām lietām, kas var būt. Es to dievinu.

Par ko vēlējāties kļūt bērnībā?

- Gribēju būt astronauts. Tad aktieris. Vēl vēlāk – bītls. Bezmaz vai gāju cauri alfabētam (smejas).

Kādi ir jūsu nākotnes plāni?

- Es nebiju šo lietu plānojis darīt vairāk par pāris nedēļām, un te nu es esmu – pēc 21 gada! Es neplānoju neko tādā garā – izbaudu šo notikumu plūsmu, kas man ir dota, un man ir jautri.

Ar grupu «Killer Queen» un Patrika apbrīnojamo līdzību Fredijam sastapsimies Kuldīgas LIVEFEST 2014 otrās festivāla dienas noslēgumā.

Festivāls norisināsies 15. un 16. augustā Kuldīgas estrādē. Biļetes joprojām pieejamas internetā (skat. resursus), kā arī visās Biļešu Paradīzes kasēs. Cena uz divu dienu festivālu €40, kā arī pieejamas vienas dienas biļetes uz katru no festivāla dienām par €25.

*tribute - atdarinātāji, attēlotāji

www.bilesuparadize.lv

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu