Ušakovs: Manā rīcībā nav informācijas par nelikumīgām darbībām RNP

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) rīcībā neesot informācijas, ka pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» darbībā tik tiešām būtu notikuši pārkāpumi, par kuriem pēc pārbaudes ziņoja Valsts kontrole (VK). Ušakovs žurnālistiem sacīja, ka tiesībsargājošās institūcijas vērtēs VK konstatēto, ko RNP ir apstrīdējis. Pēc procesa beigām viņš arī varēšot sniegt komentārus.

Ušakovs apgalvoja, ka viņa rīcībā nav informācijas par to, ka RNP tiktu fiktīvi nodarbināti darbinieki. Komentējot atsevišķu partijas «Saskaņa» pārstāvju darbošanos uzņēmumā, Ušakovs sacīja, ka tie ir daži cilvēki no 2000 uzņēmuma darbiniekiem - pastāvot iespējamība, ka uzņēmumā strādā arī kāds deputāts vai ar pašvaldības cilvēkiem radniecīgi saistīta persona. «Mēs nevaram aizliegt pieņemt šos cilvēkus darbā,» skaidroja Ušakovs.

Jautāts, kā skaidrojama sakritība, ka domei pietuvinātas personas visas nodarbinātas Attīstības un projektu nodaļā, kas pēkšņi likvidēta VK revīzijas laikā, Ušakovs sacīja, ka RNP periodiski notiek reorganizācija un daudzās nodaļās. Reorganizācijas pasākumu rezultātā uzņēmumā pašreiz jau strādājot mazāk darbinieku.

Savukārt, komentējot VK konstatēto, ka RNP atsevišķos iepirkumos nepamatoti uzvarējis viņa padomnieka Jāņa Dzanuškāna advokātu birojs, Ušakovs skaidroja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), vērtējot neseno situāciju ar juridisko pētījumu, ko pašvaldībai izstrādāja Dzanuškāna advokātu birojs «Dzanuškāns un partneri», neatklāja pārkāpumus, šādi norādot, ka šis konstatējums neliecina par prettiesisku rīcību.

«VK ir savs viedoklis, RNP - savs,» sacīja Ušakovs, norādot, ka uzticēsies tiesībsargājošo institūciju izmeklēšanas rezultātiem.

Jautāts, vai viņu apmierina RNP vadība, Ušakovs sacīja, ka pašreiz viņam neesot iebildumu ne pret valdes darbu, ne pret priekšsēdētāja Ivo Leča sniegumu.

Jautāts, kādēļ RNP tik ļoti izvairās atbildēt uz žurnālistu jautājumiem saistībā ar VK konstatēto, Ušakovs oponēja, sakot, ka RNP ir sniedzis izsmeļošus komentārus par VK revīzijas ziņojumu. Kādēļ uz žurnālistu jautājumiem netika atbildēts RNP rīkotā preses brīfingā, Ušakovs nevarēja komentēt.

Kā ziņots, dzīvokļu īpašnieki Rīgā ir spiesti apmaksāt pašvaldības uzņēmuma RNP nelikumīgās darbības, izšķērdību un nolaidību, kā arī fiktīvi nodarbinātus cilvēkus, revīzijā secinājusi VK.

Revidenti secinājuši, ka uzņēmuma noteiktās dzīvojamo māju pārvaldīšanas maksas pamatojums nav izsekojams un to nav iespējams salīdzināt ar RNP faktiskajiem izdevumiem. Maksā esot iekļauti arī tādi izdevumi, kas nemaz nav saistīti ar ēkas pārvaldīšanu.

VK vēl pirms ziņojuma publiskošanas vērsās prokuratūrā par atsevišķiem konstatētajiem pārkāpumiem, tostarp par iespējamiem 13 fiktīviem darbiniekiem. LETA jau iepriekš ziņoja, ka RNP kopš aprīļa vidus, VK pārbaudes laikā, tikusi likvidēta Attīstības un projektu nodaļa un atlaists tās vadītājs Agnis Kalnkaziņš. RNP tolaik norādīja, ka pārmaiņas notikušas, lai optimizētu un uzlabotu uzņēmuma darbu.

RNP atsevišķus VK pārmetumus noraidīja jau pirms VK revīzijas ziņojuma publiskošanas.

RNP iepazīsies ar VK revīzijas ziņojuma gala versiju, kā arī VK padomes lēmumu, lai lemtu par uzņēmuma turpmāko rīcību, tostarp iespējamu vēršanos tiesā pret VK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu