Foto: Nepieradinātā Folka Orķestris prezentē CD «Antarktīda kūst!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Piektdien, 8. augustā, mūzikas namā «Daile» notika pasaules mūzikas apvienības Nepieradinātā Folka Orķestris jaunā albuma prezentācijas koncerts. Ieraksts ar nosaukumu «Antarktīda kūst!» ir himna cilvēku un tautu draudzībai ar dziļi ekoloģisku saturu, atklājot strīdu un karu bezjēdzību kopējās sajūtas «planēta - mūsu mājas» priekšā. Par to liecina arī skaņdarbu nosaukumi «Tilti sapņo par bezgalību», «Home», «Kalns, no kura var redzēt visu pasauli», «Austrumu ekspresis» u.c.

Prezentācijas koncertā skanēja arī havajiešu ukulele, īru stabule, afrikāņu kalimba un citi retāk dzirdēti instrumenti. Uz «Dailes» skatuves kāpa arī viesmākslinieki afroperkusionists Nils Īle u.c. Diska atklāšanas svētkos skanēja arī jauni, vēl nedzirdēti skaņdarbi, bet publikai zināmie bija ieguvuši gluži atšķirīgu skanējumu.

«Nepieradinātā Folka Orķestris» iekļauj savā muzicēšanas stilā savstarpēji krasi atšķirīgas melodijas un ritmus - afrikāņu, Balkānu, ķīniešu, īru, franču, melanēziešu u.c. - un galu galā rada savu nepieradinātā folka mūziku, kurā uzsvars likts nevis uz atsevišķu tautas mūzikas veidu izpēti, bet gan to savienošanu kopīgā fantāzijas plūsmā.

Orķestris balsta savu muzikālās izteiksmes arsenālu uz akustiskiem (dabiskiem) instrumentiem, kurus spēlē filozofs un mūziķis Andrejs Grimms (ģitāra), ērģelnieks Jānis Pelše (taustiņi, slīdskanis), Nauris Babris (bungas), Klāss Reinis Dzirkalis (akordeons), Kristaps Grīnbergs (basģitāra) un divas šarmantas flautas Katarīna Terēze Ignatoviča un Līva Upīte.

www.facebook.com/FutureFolkOrchestra

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu