Alūksnieši līdz šim izturīgākie sacensībā «Latvijas spēcīgākā pilsēta» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sociālā projekta «Es zinu, Tu to vari» ietvaros 2. augustā Alūksnē norisinājās pauerliftinga sacensības svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu «Latvijas spēcīgākā pilsēta». Sacensībās savu spēku pierādīja 115 alūksnieši, kopā paceļot 158460 kg un palīdzot pilsētai izcīnīt līdz šim spēcīgākās pilsētas titulu.

Lai rosinātu jauniešus aktīvi un interesanti pavadīt vasaras mēnešus, ir notikušas septiņas pauerliftinga sacensības «Latvijas spēcīgākā pilsēta». Tajās savu spēku pierādījuši vairāk nekā 600 jauniešu dažādās Latvijas pilsētās. Latvijas pauerliftinga federācija ir apkopojusi Latvijas pilsētu jauniešu šobrīd kopā paveikto:

1.vieta Alūksne (158460 kg)

2.vieta Bauska (145010 kg)

3.vieta Gulbene (137260 kg)

4.vieta Cēsis (118970 kg)

5.vieta Jūrmala (72700 kg)

6.vieta Sigulda (70050 kg)

7.vieta Kuldīga (59810 kg)

Sieviešu konkurencē Alūksnes posmā pārsteidzošus rezultātus uzrādīja komandas «Jaungulbene» sportiste Vineta Vašķe, uzspiežot 20 kg svaru stieni 159 reizes un izcīnot līdz šim labāko rezultātu sieviešu konkurencē.

Cēsu posmā starp jauniešiem līdz 18 gadu vecumam Artūrs Zaikovskis no 204. Jāņmuižas jaunsardzes vienības perfektā tehnikā 20 kg smago svaru stieni uzspieda 500 reizes.

Savukārt līdz šim spēcīgākais vīrs sacensībās «Latvijas spēcīgākā pilsēta» ir Gulbenes posma sacensību dalībnieks Aleksandrs Sondors, kurš pārcilāja 50 kg smago stieni 110 reizes.

Sacensību dalībnieki tika aicināti veidot un pārstāvēt savas sporta komandas, jo piecu labāko sportistu sniegums veidoja komandu vērtējumus. Līdz šim spēcīgākā komanda ir bijusi komanda «Gulbene KSP» ar 19830 kg.

Šomēnes sacensība «Latvijas spēcīgākā pilsēta» notiks vēl sešās pilsētās – 12.augustā Jelgavā, 13.augustā Valmierā, 17.augustā Liepājā, 23.augustā Jēkabpilī, 24.augustā Rēzeknē un 30.augustā Rīgā.

Sociālā projekta «Es zinu, Tu to vari» draugiem.lv lapā www.draugiem.lv/tutovari ir iespējams aplūkot video atskatus no notikušajām sacensībām un izaicināt draugus un citu pilsētu jauniešus pavadīt šo vasaru sportiski.

Informācija par sacensību norisi pieejama Latvijas Pauerliftinga federācijas mājas lapā http://www.powerliftings.lv/ un sociālā projekta «Es zinu, Tu to vari» draugiem.lv lapas www.draugiem.lv/tutovari sadaļā «Pasākumi».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu