Šovakar «Re Re Rīga!» festivālā plaša programma (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Līdz pat 9.augustam Eiropas kultūras galvaspilsētā Rīgā turpināsies vērienīgākais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums Baltijā – festivāls «Re Re Rīga». Tas piedāvā daudzveidīgu brīvdabas izrāžu programmu ar akrobātiku un ielu teātri pilsētas skvēros un parkā pie Kongresu nama, pasaules mūzikas koncerti notiks Kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014», bet īpaša laikmetīgā cirka izrāžu programma Kongresu namā.

Šodien (8. augustā) aktivitātes notiek visās minētajās vietās.

Kongresu namā poētiskā visumā ievedīs somu laikmetīgā cirka un vizuālā teātra trupa «Nuua» ar izrādi «Lento», kas apvieno objektu manipulāciju, žonglēšanu, akrobātiku, fizisko teātri, izrāde ierauj riska, kontroles un nostalģijas meklējumos.

Laukumā pie Kongresu nama skatītājus priecēs pilnasinīga ielu cirka trupa «Clunker Circus» no Somijas ar izrādi «Fuzzy Dice Circus». Imitējot lielveikala autostāvvietas atmosfēru, 90.gadu deju mūzikas ritmos un laba humora noskaņās jaunie mākslinieki rādīs akrobātiskus trikus, dejos ar apli un ālēsies ar skrituļslidām.

Esplanādē uzstāsies grupa «Manta» un projekts «Kaktiņš un stūrītis».

8. un 9. augustā pie Laimas pulksteņa būs skatāma izrāde «Musica Mobile» («Mūzikas mašīna»). Priekšnesums sākas ar sajukumu, kad norvēģu trupas «Cirka Teater» muzikālais cirka autobuss saduras ar jauniešu pūtēju orķestra «Auseklītis» maršrutu, bet notikumi attīstīsies neparedzamā veidā. Izrāde ir pārsteidzošs stāsts par pretstatiem starp aplupušo ārzemnieku teātra trupu un glancēto orķestri, starp cilvēku un tehnoloģiju, starp troksni un mūziku.

Pie Laimas pulksteņa, Esplanādē un Kongresu nama parkā un laukumā notiekošie pasākumi ir pieejami bez maksas, savukārt Kongresu nama lielās un mazās zāles notikumi ir par maksu.

Festivālā šogad paralēli izklaidējošajai programmai pirmo reizi būs arī bez maksas pieejama izglītojoša programma. «Festivāla laikā notiks cirka skola. 8. un 9. augustā pie Kongresu nama būs nodarbības gan bērniem, gan pieaugušajiem. Būs meistarklases gan žonglēšanā, gan citās cirka tehnikās, ko palīdzēs apgūt cirka studiju audzēkņi. Šā gada lielais jaunums - pie mums brauc arī pasniedzēji no Amerikas, var pieteikties uz gaisa akrobātikas meistarklasēm,» stāsta laikmetīgā cirka pētniece Māra Pāvula.

Detalizēta programma mājas lapā rereriga.lv

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu