Dienvidkoreja neizslēgšot propagandas skaļruņus, kamēr Ziemeļkoreja neatvainosies

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkoreja neizslēgs propagandas skaļruņus pie robežas ar Ziemeļkoreju, kamēr Ziemeļkoreja neatvainosies par provokācijām un demilitarizētajā zonā novietotām kājnieku mīnām, pirmdien paziņoja Dienvidkorejas prezidente Paka Geunhje.

Eksplodējot Ziemeļkorejas kājnieku mīnām demilitarizētajā zonā starp abām valstīm, augusta sākumā tika sakropļoti divi Dienvidkorejas karavīri, kuriem mīnu sprādzienos tika norautas kājas.

«Ziemeļkorejai ir skaidri jāatvainojas .. un jānodrošina, lai nebūtu tālāku provokāciju un saspīlējuma eskalācijas. Pretējā gadījumā mūsu valdība veiks nepieciešamos pasākumus un turpinās [propagandas] translāciju [ar skaļruņiem],» sacīja Dienvidkorejas prezidente.

Abu Korejas pussalas valstu delegācijas kopš sestdienas piedalās sarunās par saspīlējuma mazināšanu uz robežas starp abām valstīm. Sarunas notiek Panmundžomas ciemā demilitarizētās zonas teritorijā.

Sarunas sarežģī Dienvidkorejas apgalvojumi, ka Ziemeļkoreja mēģina graut sarunu procesu, koncentrējot papildu artilērijas vienības un desmitiem zemūdeņu pie robežas.

Saspīlējums pastiprinājās pēc šomēnes notikušajiem kājnieku mīnu sprādzieniem, kuros sakropļoti divi Dienvidkorejas karavīri. Dienvidkoreja uz tiem reaģēja, ieslēdzot pie robežas novietotos propagandas skaļruņus, kas vairāk nekā 10 gadus bija izslēgti.

Ziemeļkoreja noliedz saistību ar šiem kājnieku mīnu sprādzieniem un pieprasa, lai Ziemeļkoreja izbeigtu propagandas raidīšanu ar skaļruņiem, ko Phenjana raksturojusi kā «psiholoģisku karadarbību».

Pēc Phenjanas draudiem iznīcināt šos skaļruņus ir notikušas artilērijas apšaudes starp abām valstīm.

Dienvidkorejas ziņu aģentūra «Yonhap» pirmdien ziņoja, ka valdība apspriež ASV stratēģisko bumbvedēju B-52 un zemūdeņu ar kodolieročiem iespējamu izvietošanu Dienvidkorejas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu