Galerijā «Noass» notiks Jurim Boiko veltīts dzejas lasījums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Peldošajā galerijā «Noass» otrdien, 25. augustā, notiks Jurim Boiko veltīts dzejas lasījums, pavēstīja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Santa Mičule.

Boiko dzeju un savus veltījumus viņam lasīs dzejniece Liāna Langa, savukārt NSRD skaņdarbus, kuros piedalījies Boiko, atskaņos Lauris Vorslavs. Pasākums papildina galerijā «Noass» līdz 6.septembrim skatāmo izstādi «Mans video ir neredzams. Juris Boiko». Lasījumu organizē Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs Hardija Lediņa gada un lasījumu cikla «Četri gadalaiki» ietvaros.

Nav iespējams runāt par Hardiju Lediņu, nepieminot viņa tuvāko draugu un radošo līdzgaitnieku Boiko, ar kuru gan vidusskolas laikā kopīgi veidotas pagrīdes avīzītes «Zirgābols» un «Vai cik zaļš lietussargs!», gan vēlāk dibināta Nebijušu sajūtu restaurēšanas darbnīca un kopā rakstīts absurda romāns «ZUN».

Būdams autodidakts mākslā, mūzikā, dzejā un prozā, Boiko (1954-2002) iztulkojis un atdzejojis vairāku dzejnieku un filozofu darbus, taču līdz šim izdots tikai Georga Trākla dzejas krājums «Trakl» (1992) un Angelusa Silēziusa «Ķerubu Ceļinieks» (2005). Viņa paša dzejoļu un dziesmu tekstu krājums «Dziesmas un Dzejas» izdots 2000.gadā un pašlaik kļuvis par bibliogrāfisku retumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu