Krievija piešķir Snoudenam uzturēšanās atļauju uz trim gadiem (9)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievija piešķir ASV izlūkdienesta bijušajam līdzstrādniekam Edvardam Snoudenam uzturēšanās atļauju uz trim gadiem.

«No 1.augusta viņš saņēmis uzturēšanās atļauju uz trim gadiem. Tāpat viņš var brīvi pārvietoties pa valsti, izbraukt uz ārzemēm uz termiņu, kas nepārsniedz trīs mēnešus,» preses konferencē pavēstīja Snoudena advokāts Anatolijs Kučerena.

Snoudens nav mēģinājis iegūt politisko patvērumu Krievijā.

No Snoudena atklātībai nodotajiem materiāliem kļuva zināms, ka ASV izlūkdienests nodarbojies ar politisko un rūpniecisko izspiegošanu iepriekš nepieredzētos apmēros un dienestu izmantotās metodes pārkāpušas personas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.

ASV varasiestādes Snoudenam izvirzījušas apsūdzības spiegošanā un citos noziegumos un anulējušas viņa pasi, līdz ar to viņa ceļošanas iespējas ir ierobežotas.

Sākotnēji Snoudens slēpās Honkongā, bet no turienes devās uz Krieviju, kur no 2013.gada 23.jūnija uzturējās Maskavas Šeremetjevas lidostas tranzītzonā.

2013.gada 1.augustā Snoudenam Krievijā tika piešķirts pagaidu patvērums.

Par Snoudena dzīvi Krievijā pieejama pavisam skopa informācija, jo aizvadītā gada laikā viņš sniedzis vien pāris interviju.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu