Studējošo kredītu šogad valsts varētu dzēst 200 valsts un pašvaldību speciālistiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Studējošo kredītu no valsts līdzekļiem šogad varētu sākt dzēst 200 cilvēkiem, paredz Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais projekts, ko ceturtdien plānots izsludināt Valsts sekretāru sanāksmē.

Lielākā daļa no tiem jeb 81 ir politikas pārvaldības vecākie speciālisti, 36 - izglītības jomas speciālisti, 34 valsts dibināto augstākās izglītības iestāžu un valsts vai publiskas personas dibināto zinātnisko institūtu speciālisti, bet 20 kultūras jomas speciālistiem.

Savukārt uz studiju kredīta dzēšanu šogad pretendē 406 valsts iestāžu darbinieki, teikts rīkojuma projektā, ko ceturtdien plānots izsludināt Valsts sekretāru sanāksmē.

No tiem 98 ir izglītības jomas speciālisti, 23 valsts dibināto augstākās izglītības iestāžu un valsts vai publiskas personas dibināto zinātnisko institūtu speciālisti, 65 sociālā darba speciālisti, 31 kultūras jomas speciālists, 24 veselības aprūpes speciālisti, bet 165 - politikas pārvaldības vecākie speciālisti.

Uz kredīta dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem var pretendēt tie, kuri pēc augstskolas beigšanas sāk strādāt valsts vai pašvaldību institūcijās, kā arī ārstniecības iestādēs, kuras sniedz veselības aprūpes pakalpojumus, kas tiek apmaksāti no valsts budžeta, un nevalstiskā sektora institūcijās, kuras pilda valsts vai pašvaldību pasūtījumu sociālo pakalpojumu nodrošināšanā, kā arī kļūst par nodarbinātajiem privātās pirmsskolas izglītības iestādēs.

Pretendentiem iesniegt pieteikumus studējošo kredīta dzēšanai no valsts budžeta līdzekļiem Studiju un zinātnes administrācijā līdz 30.septembrim.

2014.gada budžetā paredzēti līdzekļi kredītu dzēšanai 1,69 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu