Rīgā nebūs vien divi no šā brīža vadošajiem snūkera spēlētājiem (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Visas iesaistītās puses ir ļoti apmierinātas ar gatavošanos šajā nedēļas nogalē Rīgā paredzētajam Eiropas snūkera tūres posmam, turklāt no šā brīža pasaules lielākajām zvaigznēm tajā nepiedalīsies vien slavenais anglis Ronijs O'Salivans un ķīnietis Dzjuņhui Dins.

Sacensībās Rīgā startēs astoņi pasaules čempioni, kuru vidū būs arī šā gada pasaules spēcīgākais sportists Marks Selbijs.

«Esmu priecīgs te būt, arēna ir lieliska. Domāju, ka nav labāku apstākļu, kādos aizvadīt spēles. Ceru, ka līdzjutēji un skatītāji izbaudīs snūkera cīņas,» preses konferencē trešdien izteicās organizācijas «World Snooker Limited» (WSL) direktors Naidžels Olfīlds. «Esmu drošs, ka visi spēlētāji šajā arēnā un skaistajā Rīgā aizvadīs lielisku turnīru.»

«Organizējot turnīru Latvijā, mēs pasakāmies šīs valsts spēlētājiem par ieguldīto darbu snūkerā. Tuvākajos gados šāda līmeņa turnīri varētu notikt arī citur Austrumeiropā, tas ir tikai laika jautājums,» teica Olfīlds. «Lieliski, ka Rīgas posms būs plaši pārstāvēts zvaigžņoto spēlētāju ziņā. Nebūs vien Dins un Salivans, kuram šobrīd nav mērķis piedalīties visos turnīros.»

Pasaules snūkera ranga līderis pašlaik ir austrālietis Nīls Robertsons, kuram seko Selbijs, kā arī Dins un O'Salivans. No ranga pirmā desmitnieka spēlētājiem šie divi ir vienīgie, kas nav ieradušies Latvijā.

«Esmu lepns šeit būt, kā arī lepns par Latvijas federāciju, kura spēja noorganizēt šo turnīru. Snūkera apstākļi ir lieliski,» izteicās Eiropas Biljarda un snūkera asociācijas prezidents Maksims Kasī. «Jebkurš spēlētājs šeit vēlētos būt. Kopumā uzskatu, ka Rīga ir Austrumeiropas snūkera galvaspilsēta.»

«Līmenis Latvijā pēdējos gados ir strauji audzis, kas priecē. Tāpat šī ir lieliska iespēja arī vietējiem tiesnešiem vismaz reizi mūžā tiesāt šāda līmeņa mačus. Domāju, ka viņi par to šobrīd ir ļoti priecīgi,» uzsvēra Kasī.

No Latvijas sportistiem sacensībās piedalīsies Māris Volajs, Tatjana Vasiļjeva, Rodions Judins un Jānis Bindže, kuri visi ceturtdien jau no plkst.9.30 «Arēnā Rīga» uzsāks kvalifikācijas cīņas.

«Turnīru Latvijā nebija viegli noorganizēt, jo saskārāmies ar daudzām problēmām,» stāstīja Latvijas Republikas Biljarda federācijas (LRBF) prezidents Jurijs Šabašovs, uzsverot, ka šādu turnīru vēlētos organizēt visas valstis. «Daudz palīdzēja Vladimirs Siņicins, kuru var saukt par snūkera «tēvu» Latvijā. Tāpat arī Tatjanas Vasiļjevas panākumiem bija būtiska loma iespējai organizēt sacensības Rīgā. Kopumā esam izdarījuši lielu darbu.»

«Patīkami, ka katru gadu snūkera līmenis Latvijā tikai aug un kļūst populārāks. Tāpat «Arēna Rīga» ir labākā sporta celtne Rīgā un, iespējams, arī Latvijā, tāpēc patīkami organizēt sacensības tieši šeit,» izteicās Šabašovs, piekrītot, ka pasākumu nav izdevies pietiekami aktīvi noreklamēt un arī nav izdevies pienācīgi daudz piesaistīt sponsorus.

Tikmēr Latvijas labākā dāmu spēlētāja Vasiļjeva atzina, ka šis viņai būs pirmais šāda veida turnīrs.

«Esmu nedaudz uztraukusies, taču mēģināšu veiksmīgi nostartēt. Vāju pretinieku šādā turnīrā nav. Man pat atbraukuši līdzjutēji no Maskavas, kas ir patīkami,» teica Vasiļjeva.

Kā ziņots, slavenākais sacensību dalībnieks būs pieredzējušais anglis Stīvs Deiviss, kurš ir seškārtējs pasaules čempions, bet visi tituli iegūti pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Tāpat sacensībās piedalīsies četrkārtējais pasaules čempions Džons Higinss, kurš savu līdz šim pēdējo titulu ieguvis 2011.gadā, kā arī 2010.gada pasaules čempions Robertsons, 2005.gadā par pasaules spēcīgāko kļuvušais Šons Mērfijs un šī gada pasaules meistarsacīkšu uzvarētājs Selbijs.

Tāpat Rīgā startēs arī kādreizējais pasaules ranga līderis un 2011.gada pasaules vicečempions Džads Tramps un seškārtējais pasaules čempionātu finālists Džimijs Vaits.

Pamatsacensības «Arēnā Rīga» piektdien sāksies plkst.9.30, bet fināls svētdien risināsies plkst.20.

No ceturtdienas līdz sestdienai vienas dienas biļete maksās 20 eiro, bet ieeja uz svētdienas spēlēm maksās 30 eiro.

Sacensības tiešraidē piektdien jau no agra rīta būs iespējams vērot arī «Eurosport» televīzijas kanālā. Tāpat tiešraides nodrošinās Ķīnas vadošās sporta televīzijas, kā arī Austrālijas, Honkongas un Dubaijas kanāli. Kopumā trīs dienās tiks nodrošinātas 40 stundas televīzijas tiešraižu visā pasaulē, bet potenciālā sacensību auditorija sasniedz vairāk nekā 122 miljonus cilvēku.

Eiropas tūre ir sērija no astoņiem reitinga turnīriem, kas notiek sezonas garumā un noslēdzas ar lielo finālu. Tiesības spēlēt finālā iegūst 24 labākie spēlētāji - 16 spēlētāji pēc Eiropas tūres rezultātiem un astoņi spēlētāji no Āzijas tūres.

Rīgā risināsies pirmais sezonas posms ar kopējo balvu fondu 125 000 eiro. «Arēnā Rīga» sacensību vajadzībām uzstādīti astoņi profesionālie snūkera galdi.

Latvijā nozīmīgas sacensības snūkerā notiks jau trešo gadu pēc kārtas. 2012.gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, bet pērn decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu