Ikauniece-Admidiņa izcīna bronzu pasaules čempionātā!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa svētdien izcīnīja bronzu Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā, pie viena labojot arī valsts rekordu.

Svētdienu Latvijas sportiste iesāka lieliski - sacensībās tāllēkšanā viņa labākajā mēģinājumā aizlēca 6,32 metrus tālu, kas ir jauns Ikaunieces-Admidiņas personiskais rekords. Tas kopumā bija piektais labākais rezultāts, viņai tiekot pie 949 punktiem un ar kopumā iekrātiem 4675 punktiem no sestdien ieņemtās 13.vietas kopvērtējumā pakāpjoties jau uz astoto pozīciju.

Ikauniece-Admidiņa teicami startēja arī šķēpmešanas sacensībās, ar 53,67 metrus tālu raidījumu pamanoties starp visām sportistēm izcīnīt otro vietu un nopelnīt vēl 931 punktu. Uzrādītais rezultāts ir latvietes šīs sezonas labākais rezultāts, turklāt tas viņai summā ļāva pakāpties jau uz ceturto pozīciju.

Septiņcīņas sacensības noslēdzās ar 800 metru skrējienu, ko latviete veica divās minūtēs un 13,79 sekundēs, tiekot pie vēl 910 punktiem, kas summā viņai ļāva tikt pie 6516 punktiem, kas ir jauns Latvijas rekords.

Tikmēr par pasaules čempioni kļuva britu septiņcīņniece Džesika Enisa-Hila, kura izcīnīja 6669 punktus.

Pasaules čempionātā Pekinā Latviju pārstāv deviņi atlēti. Tajā piedalās normatīvus izpildījušie sportisti - šķēpmetējas Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovala, septiņcīņas sportiste Ikauniece-Admidiņa, tāllēcēja Aiga Grabuste, šķēpmetējs Rolands Štrobinders, kārtslēcējs Mareks Ārents, soļotājs Arnis Rumbenieks un maratona skrējēja Anita Kažemāka, kā arī īpašo ielūgumu saņēmusī Gunta Latiševa-Čudare.

Neilgi pirms čempionāta kļuva zināms, ka sacensībās tomēr nepiedalīsies normatīvu izpildījušais vesera metējs Igors Sokolovs, jo sportists guvis ar sportu nesaistītu traumu.

Ņemot vērā augstos sacensību normatīvus, vairākās disciplīnās nebija pietiekams normatīvu izpildījušo sportistu skaits, tai skaitā arī 400 metru skrējienā, tāpēc šajās disciplīnās piedalās arī tie sportisti, kuri nebija izpildījuši sacensību normatīvus. Šādu īpašo ielūgumu saņēma Latiševa-Čudare.

Normatīvu izpildījuši arī maratonisti Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs, tomēr viņi prognozējamā karstuma dēļ pasaules čempionātā nepiedalīsies.

Valsts prezidents apsveic Ikaunieci-Admidiņu ar izcīnīto bronzu pasaules čempionātā vieglatlētikā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveic Latvijas septiņcīņas sportisti Lauru Ikaunieci-Admidiņu ar izcīnīto bronzas medaļu Pekinā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis uzsver, ka šis grūtā cīņā gūtais panākums apliecina sportistes talantu un lielisko sagatavotību.

"Es šodien lepojos kopā ar visiem sporta līdzjutējiem Latvijā par Jūsu gribasspēku un spējām, ko apliecina šī medaļa tik ļoti sarežģītajā vieglatlētikas disciplīnā! Lai šim panākumam seko citi,» norāda prezidents.

Vējonis Ikauniecei-Admidiņai novēl izturību treniņu darbā, īpaši gatavojoties nākamā gada Olimpiskajām spēlēm.

Sportistes panākumu atzinīgi novērtējusi arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V). «Apsveicu un priecājos par Lauras Ikaunieces-Admidiņas bronzu pasaules čempionātā! Latvijas cilvēki var,» savā sociālās mikroblogošanas vietnes «Twitter» kontā ierakstījusi Straujuma.

Kā zināms, pasaules čempionāts Pekinā norisināsies līdz 30.augustam.

Iepriekšējās pasaules meistarsacīkstēs, kas pirms diviem gadiem risinājās Maskavā, Latviju pārstāvēja desmit sportisti, tomēr viņi palika bez augstiem rezultātiem, jo labākā bija Ikaunieces izcīnītā 11.vieta septiņcīņā.

Latvija pasaules čempionātu vēsturē līdz šim izcīnījusi tikai vienu medaļu - 2011.gadā pie bronzas godalgas tika tāllēcēja Ineta Radeviča.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu