Nākamgad Eirovīzija notiks Vīnē (4)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrija ir izvēlējusies, ka nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks galvaspilsētā Vīnē, paziņoja pasākuma organizatori.

Nākamā gada Eirovīzija notiks Austrijā pēc tam, kad šā gada konkursā Kopenhāgenā uzvarēja Končita Vursta no Austrijas ar dziesmu «Rise Like A Phoenix».

Sīvajā sacensībā par tiesībām savā pilsētā uzņemt Eiropas mēroga dziesmu konkursu Vīne uzvarēja Grācu un Insbruku.

Vīnē pasākums notiks vienā no galvenajām pilsētas koncertu zālēm «Wiener Stadthalle», kuru pagājušā gada 50. gados projektēja austriešu arhitekts Rolands Rainers. Zālē ir 16 tūkstoši skatītāju vietu.

Plānots, ka 60.Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 19. un 21. maijā, bet fināls - 23. maijā.

Vīni, kas pazīstama ar savu pasaules līmeņa klasiskās mūzikas piedāvājumu un baroka laika arhitektūru, kā nākamā gada Eirovīzijas mājvietu izraudzījās Austrijas sabiedriskā raidorganizācija ORF.

«Vīne atrodas Eiropas sirdī, tajā jau iepriekš ir notikuši vairāki lieli pasākumi, un kā galvaspilsēta tā spēj organizēt konkursu visas valsts līmenī,» norādīja ORF ģenerāldirektors Aleksandrs Vrabecs.

Končita Vursta, kuras īstais vārds ir Toms Neivirts, konkursā maijā tuvāko sekotāju - Nīderlandes duetu «The Common Linnets» ar dziesmu «Calm After The Storm» - apsteidza par apmēram 50 punktiem, lai gan sākotnēji tika gaidīts, ka viņas ekstravagantais priekšnesums būs pārāk pretrunīgs daudzās, jo īpaši sociāli konservatīvās valstīs.

Eirovīzijas rīkotāja ir Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU).

Finālā startē Vācija, Francija, Lielbritānija, Spānija, Itālija, kas ir EBU lielās dalībvalstis, un tām vieta finālā ir garantēta bez pusfinālu cīņas. Finālā vieta garantēta ir arī konkursa tā gada rīkotājvalstij, bet pārējie finālisti tiek noskaidroti divos pusfinālos.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu