Latvijas U-16 basketbolistes piekāpjas Čehijai, tomēr izcīna otro vietu grupā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlase Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma noslēdzošajā, trešajā, spēlē trešdien ar rezultātu 59:77 (22:19, 14:28, 13:13, 10:17) pārliecinoši piekāpās Čehijai.

Līdz ar to latvietes neizmantoja iespēju uzvarēt apakšgrupā, tomēr paralēli notiekošajā mačā neveiksmi piedzīvoja Itālija, kas nozīmē, ka Latvija nevar nokrist zemāk par otro vietu, izvairoties no spēkošanās ceturtdaļfinālā ar Krieviju un Ungāriju.

Aizvadītajā cīņā pirmās 15 minūtes cīņa ritēja līdzīgi un Latvija vēl ieguva vadību ar rezultātu 28:25, tomēr nākamajās sešās minūtēs pretinieces veica izrāvienu 19:2, bet pēc puslaika latvietes zaudēja ar 36:47.

Trešās ceturtdaļas sākumā Latvijas izlase guva pirmos sešus punktus, bet tās vidū pietuvojās pretiniecēm līdz 46:50. Tomēr uz to Čehija atbildēja ar izšķirošo izrāvienu cīņā un ceturtās ceturtdaļas sākumā jau bija priekšā ar 65:49, tiekot pie drošas uzvaras.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 17 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Luīze Šepte, valstsvienības līdere Digna Strautmane šoreiz sameta 15 punktus, bet ar 14 punktiem izcēlās Sabīne Lipe.

Latvijai ļoti svarīga bija paralēli notiekošā spēle starp Itāliju un Beļģiju, kurā beļģietes pamanījās palikt bez punktiem gandrīz četras pēdējās minūtes, bet itālietes pēdējās 15 sekundēs guva četrus punktus, izraujot panākumu ar 44:42 (13:6, 14:15, 3:10, 14:11).

Līdz ar to pirms pēdējā grupas mača, kurā Francija spēkosies ar Zviedriju, Latvija jau garantējusi otro vietu, jo savstarpējā mačā uzveica francūzietes.

F grupā ar piecām uzvarām piecās spēlēs triumfēja Čehija, tai ar trim panākumiem seko Latvija, pa divām uzvarām pašlaik ir Itālijai, Francijai un Beļģijai, bet bez uzvarām cīnās Zviedrija.

Līdz ar to ceturtdaļfinālā Latvija tiksies ar E grupas trešo spēcīgāko komandu par kādu jau pirms pēdējās kārtas kļuvusi Spānija.

Kā ziņots, Latvijas izlase čempionāta pirmajā posmā pēc uzvarām pār Beļģiju un Franciju neko neizšķirošā cīņā zaudēja Slovākijai, ieņemot D apakšgrupas pirmo vietu un uz otro posmu līdzi ņemot maksimāli iespējamās divas uzvaras. Savukārt otrā posma pirmajā spēlē latvietes pirmdien ar rezultātu 66:42 pārliecinoši apspēlēja vienaudzes no Zviedrijas, bet otrdien, nespēlējot komandas līderei Dignai Strautmanei, ar 60:76 piekāpās Itālijai.

Tikmēr Čehijas basketbolistes čempionātā cīnās bez zaudējumiem, pirmajā posmā uzvarot Itāliju, Zviedriju un Dāniju. Otrā posma ievadā čehietes 51:40 pārspēja Beļģiju, bet vēlāk ar 53:46 apspēlēja arī Franciju.

Trešajā posmā astoņas labākās komandas izslēgšanas spēlēs sadalīs 1.-8.vietu, bet astoņas pārējās noskaidros trīs sliktākās, kuras zaudēs vietu Eiropas čempionāta virslīgā.

Latvijas U-16 izlasē (1998.dzimšanas gads un jaunākas) iekļautas «Rīga»/«Rīdzene», «Rīga»/TTP, Rīgas 3.BJSS, kā arī Liepājas Sporta spēļu skolas un Ventspils «Spara» audzēknes. Dignai Strautmanei šis ir jau trešais Eiropas kadetu čempionāts. Gan viņa, gan Laura Grabe un Marta Jančevska spēlēja pērn, palīdzot sasniegt septīto vietu Eiropā.

Centra spēlētāja Digna Strautmane pērn bija kadetu Eiropas čempionāta trešā rezultatīvākā basketboliste (vidēji spēlē 15 punkti). Toreiz lielu daļu punktu viņa guva pēc savas māsas Paulas piespēlēm, tomēr vecākā no Strautmanēm šogad jau palīdzēja Latvijas U-18 izlasei.

Aizvadītajā ziemas sezonā Latvijas U-16 izlase piedalījās «Nordea» Basketbola līgas (NBL) turnīrā, cīņā ar Latvijas un Igaunijas komandām 24 spēlēs izcīnot sešas uzvaras un 13 komandu konkurencē ierindojoties 12.vietā. Janvārī tika izcīnīta pirmā vieta Baltijas jūras kausa izcīņā, bet jūlijā - otrā vieta Baltijas kausā. Tāpat pārbaudes mačos pārspētas Polijas, Somijas un Lietuvas kadetes, bet pirms turnīra latvietes jau Debrecenā sacentās ar Ungārijas kadetu izlasi, piekāpjoties pašā galotnē ar 57:63.

Galvenais treneris Ainārs Čukste Latvijas U-16 izlasi vada ceturto reizi. 2001.gadā viņa vadībā tika izcīnīta piektā vieta Eiropā, bet pērn - septītā. Vēl reizi Latvijas kadetes Eiropas labāko desmitniekā iekļuva 2007.gadā, kad Valmierā notikušajā turnīrā izcīnīja septīto vietu.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Elīna Ruperte, Maija Gertsone, Sabīne Lipe (visas - Liepāja), Marianna Kļaviņa («Rīdzene»), Kristīne Sprudzāne, Aleksa Gulbe, Marta Jančevska, Digna Strautmane (visas - «Rīga»/«Rīdzene»), Linda Svenne («Rīga»/TTP), Laura Grabe (3.BJSS), Luīze Šepte, Dinija Sanda Pāvelsone (abas - Ventspils).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu