Ikauniece-Admidiņa pēc pasaules čempionāta pirmās dienas ieņem 13.vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošajā pasaules čempionāta vieglatlētikā sestdien aizvadījusi jau četras disciplīnas un pēc pirmās sacensību dienas pašlaik kopvērtējumā ieņem 13.vietu.

Vispirms Ikauniece-Admidiņa startēja 100 metru barjerskrējienā, kur sasniedza jaunu personisko rekordu. Latviete distanci veica 13,21 sekundē, kas bija ātrākais laiks viņas skrējienā, bet sestais labākais no visām sportistēm. Līdz ar to šajā disciplīnā Ikauniece-Admidiņa nopelnīja 1093 punktus.

Nākamā septiņcīņas disciplīna bija augstlēkšana. Tajā Ikauniece-Admidiņa pārvarēja 1,77 metrus augstu novietotu latiņu. Kopumā rezultāts deva 23.vietu un 941 punktu.

Savukārt lodes grūšanā latviete savā labākajā mēģinājumā veica 12,71 metru tālu metienu, kas viņai deva 708 punktus un 29.pozīciju 33 atlētu konkurencē.

Visbeidzot 200 metru sprintā Ikauniece-Admidiņa ar 23,97 sekundēm bija ātrākā skrējienā, nopelnot 984 punktus, kas kopā viņai deva piekto pozīciju.

Kopvērtējumā Latvijas vieglatlēte ar 3726 punktiem ieņem 13.vietu, bet līdere ar 4005 punktiem ir slavenā britu septiņcīņniece Džesika Enisa-Hila.

Svētdien sportistes aizvadīs atlikušās trīs disciplīnas - tāllēkšanu, šķēpa mešanu un 800 metru skrējienu.

Tāpat sestdien uz starta devies kārtslēcējs Mareks Ārents, kurš aizvada kvalifikācijas sacensības.

Jau vēstīts, ka Eritrejas garo distanču skrējējs Girmajs Gebrselasi sestdien pārsteidzoši triumfēja maratona skrējienā, 19 gadu vecumā kļūstot par visu laiku jaunāko čempionu šajā distancē.

Pasaules čempionātā Pekinā Latviju pārstāv deviņi atlēti. Tajā piedalās normatīvus izpildījušie sportisti - šķēpmetējas Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovala, septiņcīņas sportiste Ikauniece-Admidiņa, tāllēcēja Aiga Grabuste, šķēpmetējs Rolands Štrobinders, kārtslēcējs Ārents, soļotājs Arnis Rumbenieks un maratona skrējēja Anita Kažemāka, kā arī īpašo ielūgumu saņēmusī Gunta Latiševa-Čudare.

Neilgi pirms čempionāta kļuva zināms, ka sacensībās tomēr nepiedalīsies normatīvu izpildījušais vesera metējs Igors Sokolovs, jo sportists guvis ar sportu nesaistītu traumu.

Ņemot vērā augstos sacensību normatīvus, vairākās disciplīnās nebija pietiekams normatīvu izpildījušo sportistu skaits, tai skaitā arī 400 metru skrējienā, tāpēc šajās disciplīnās piedalās arī tie sportisti, kuri nebija izpildījuši sacensību normatīvus. Šādu īpašo ielūgumu saņēma Latiševa-Čudare.

Normatīvu izpildījuši arī maratonisti Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs, tomēr viņi prognozējamā karstuma dēļ pasaules čempionātā nepiedalīsies.

Kā zināms, pasaules čempionāts Pekinā norisināsies līdz 30.augustam.

Iepriekšējās pasaules meistarsacīkstēs, kas pirms diviem gadiem risinājās Maskavā, Latviju pārstāvēja desmit sportisti, tomēr viņi palika bez augstiem rezultātiem, jo labākā bija Ikaunieces izcīnītā 11.vieta septiņcīņā.

Latvija pasaules čempionātu vēsturē līdz šim izcīnījusi tikai vienu medaļu - 2011.gadā pie bronzas godalgas tika tāllēcēja Ineta Radeviča.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu