Ogrē «Kulakova nakts»!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā grupai «Pērkons» ir nepārvērtējama nozīme. Šogad aprit 30 gadi kopš 1985. gada 6. jūlija, kad pēc «Pērkona» uzstāšanās Ogres estrādē kvēlie grupas fani izdemolēja divus pasažieru vilciena vagonus, bet grupas darbība jau nākamajā dienā tika aizliegta uz vairākiem gadiem. Grupas fani ir aicināti uz pirmo festivālu «Kulakova nakts», kas tiek rīkots, pieminot leģendāro 1985. gada koncertu. Atmiņās par tā gada koncertu un ar ziņām, kas gaidāms šajā koncertā, dalās pats Juris Kulakovs.

«Tajā koncertā nebija nekas savādāks kā citos koncertos, varbūt atskaitot to, ka bija vairāk klausītāju un skatītāju.

Visi koncerti tajā vasarā bija gana grandiozi,

vienkārši tā sanāca...» tā grupas «Pērkons» 1985.gada koncertu atceras Juris Kulakovs.

Festivāls solās būt jaudīgs, tajā piedalīsies arī grupa «Instrumenti» un «Rīgas Modes». Par koncertā gaidāmo Kulakovs piebilst: «Būs neliels ieskats, proti, dažas dziesmas no sadarbības ar RTU vīru kori «Gaudeamus». Būs viena grupa no Līvāniem. No Aizkraukles grupa, kuru oriģināli sauc «Chomsky Chess Club», bet ar viņu laipnu atļauju šajā koncertā viņus sauc «Šaha klubs».»

Koncertā netrūks «Pērkona» lielāko hitu. Skanēs arī «Gulbis», kura laikā ieplānoti vērienīgi pirotehnikas efekti. Kā Juris Kulakovs teic:

«Pirotehniķis ir uzaicināts!»

Pēc festivāla «Kulakova nakts», kas 22. augustā notiks Ogres estrādē, pateicoties sadarbībai ar AS «Pasažieru vilciens», tie koncerta apmeklētāji, kuri būs ieradušies bez sava transporta,

Rīgā varēs nokļūt ar speciālu vilcienu, kas no Ogres stacijas aties naktī uz 23. augustu;

precīzāk – plkst. 2.35. Kā informē grupas «Pērkons» menedžeris un festivāla producents Sandis Mohovikovs, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību, vilciena vagonos atradīsies speciāli norīkota apsardze.

«Ieeja koncerta norises vietā būs no plkst.20 – stundu pirms koncerta sākuma. Lai izvairītos no drūzmēšanās un rindām, aicinām biļetes uz koncertu iegādāties laikus, lai gan tās būs nopērkamas arī koncerta norises vietā; tāpat arī koncerta apmeklētājus aicinām ierasties laikus, nevis pēdējā brīdī,» aicina festivāla producents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu