Kinoteātros Gaja Ričija jaunā spiegu filma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 21. augustā, Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos vasaras gaidītākais spiegu stāsts «Vīrs no U.N.C.L.E.» («The Man from U.N.C.L.E.»). Šis slavenā britu režisora Gaja Ričija jaunākais meistardarbs jau izpelnījies kino kritiķu atzinību kā mēneša stilīgākā un asprātīgākā filma.

Asa sižeta filmas «Vīrs no U.N.C.L.E.» scenārija pamatā ir tāda paša nosaukuma spiegu TV seriāls, kas bija ļoti populārs sešdesmito gadu vidū. Gajs Ričijs šim leģendārajam Aukstā kara spiegu stāstam piešķīris tikai saviem darbiem raksturīgu eleganci un šarmu. «Man tas bija ļoti aizraujošs izaicinājums, jo ļoti labi atcerējos seriālu un izcilo noskaņu, kas tajā valdīja. Ceru, ka man izdevās piešķirt šim stāstam papildu dimensiju. Tādu, lai rezultāts vienlaikus ir autentisks un moderns,» uzsver Gajs Ričijs.

Galvenie varoņi šajā kino stāstā ir Amerikas CIP aģents Solo un PSRS VDK aģents Kurjanskis. Abiem ir izteikta nepatika vienam pret otru, taču viņi ir spiesti aizmirst naidīgo sāncensību un apvienoties kopīgā misijā, lai apturētu noslēpumainu starptautisku kriminālu organizāciju, kuras mērķis ir destabilizēt trauslo līdzsvaru starp lielvarām, izmantojot kodolieročus un citas tehnoloģijas. Protams, spraigajā vīriešu attiecību duelī iesaistās arī dāma – daiļā Gabija, kura ir kāda pazuduša, taču misijai ļoti nozīmīga vācu zinātnieka meita.

Slepenos superaģentus atveido aktieri Henrijs Kavals un Ārmijs Hamers, bet citās lomās redzami Hjū Grants, Alīsija Vikandere un Elizabete Debiki. Šīs kino pasaules personības perfekti iederas fantastiskajā filmas interjerā un noskaņā.

Asa sižeta filmai «Vīrs no U.N.C.L.E.» jau tiek prognozēts kulta filmas statuss. Savukārt režisors Gajs Ričijs ir apstiprinājis, ka labprāt radītu turpinājumus šim asprātīgajam spiegu stāstam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu