Raikonens: Nākamsezon varam cīnīties par F-1 čempionu titulu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nākamajā sezonā Pirmās formulas (F-1) komanda «Ferrari» var cīnīties par čempionu titulu, izteicās nupat ar vienību līgumu pagarinājušais somu pilots Kimi Raikonens.

Lai gan pēdējās pāris sezonas «Ferrari» komandai bijušas neveiksmīgas, šosezon tā spējusi uzlabot sniegumu, atpaliekot vien no dominējošās «Mercedes».

«Vēlamies demonstrēt savu labāko sniegumu, un, cerams, nākamsezon varēsim spēkoties par čempionu titulu,» pauda Raikonens. «Esmu pārliecināts, ka nākamsezon spēsim izveidot vēl labāku formulu nekā šogad. Komanda kopā strādā labi, sajūta ir tiešām laba. Taču mums ir jāparāda maksimums sezonas atlikušajā daļā, lai varam labi sagatavoties nākamajam gadam.»

Kā zināms, Raikonens, kuram nākammēnes paliks jau 36 gadi, līgumu ar «Ferrari» pagarināja trešdien.

Šajā sezonā Raikonens izcīnījis otro vietu Bahreinas posmā, taču trīs reizes finišējis tieši aiz goda pjedestāla. Vēl soms pa reizei ieņēmis piekto, sesto un astoto vietu, bet trijos etapos piedzīvota izstāšanās.

Raikonens F-1 pasaules čempionātā debitēja 2001.gadā, kad pārstāvēja «Sauber» vienību. Nākamajā gadā soms pievienojās «McLaren» komandai, ar kuru savā trešajā sezonā izcīnīja otro vietu čempionātā. Pēc piecu gadu braukšanas britu vienībā Raikonens 2007.gadā pievienojās «Ferrari», ar kuru jau pirmajā kopējā sezonā izcīnīja čempiona titulu. Pēc trim gadiem soms uz laiku atstāja F-1, bet 2012.gadā pievienojās «Lotus» vienībai, kamēr pērn atkal kļuva par «Ferrari» pilotu.

Šī gada F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderis ar 202 punktiem ir brits Lūiss Hamiltons («Mercedes»), kuram ar attiecīgi 181 un 160 punktiem seko komandas biedrs vācietis Niko Rosbergs un vēl viens Vācijas braucējs Sebastjans Fetels («Ferrari»). Ceturtais ar 77 punktiem ir soms Valteri Botass no «Williams», pie 76 punktiem ticis Raikonens, bet vēl par diviem punktiem mazāk ir pieredzējušajam brazīlietim Felipem Masam («Williams»).

Jau šajā nedēļas nogalē F-1 piloti sacentīsies Beļģijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu