Profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» plāno mainīt nosaukumu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» plāno mainīt nosaukumu, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā. Turpmāk plānots, ka to sauks par orķestri «Rīga».

Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite paskaidroja, ka nosaukums jāmaina, jo orķestris vairs nav tikai pūtēju orķestris, bet atskaņo dažādas mūzikas programmas.

Profesionālā pūtēju orķestra «Rīga» mārketinga speciāliste Linda Ausēja pastāstīja, ka iemesli orķestra nosaukuma maiņai ir vairāki.

Pilnais orķestra nosaukums ir Profesionālais pūtēju orķestris «Rīga», kas ir garš un bieži vien tiek saīsināts dažādās neprecīzās variācijās. Orķestra sastāvs jau ilgus gadus ir tāds, ko pasaulē apzīmē ar vārdiem «symphonic band» vai «concert band», taču latviešu valodā precīza tulkojuma tam nav, viņa norādīja, paskaidrojot, ka orķestra sastāvā līdzās pūšaminstrumentiem ir gan sitaminstrumenti, gan kontrabass un ģitāra, arī arfa un klavieres. Arī orķestra «Rīga» repertuārs ir ļoti plašs, ietverot gan akadēmisko mūziku, gan džezu, gan latino un citu žanru mūziku, sacīja Ausēja.

Galīgais lēmums par nosaukuma maiņu jāpieņem Rīgas domes sēdē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu