«Ak Bars» hokejisti otro gadu pēc kārtas triumfē «Latvijas Dzelzceļa» kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par tradicionālā pirmssezonas pārbaudes turnīra Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībām «Latvijas Dzelzceļa» kausa čempioniem ceturtdien tika kronēti Kazaņas «Ak Bars» spēlētāji.

Turnīra finālmačā «Ak Bars» ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pieveica Jaroslavļas «Lokomotiv» vienību.

Mača rezultāts tika atklāts jau sestajā minūtē, kad vārtus guva Mihails Varnakovs. Turpinājumā rezultāts nemainījās līdz pat spēles beigām, kad 13 sekundes līdz pamatlaika beigām 2:0 panāca Fjodors Malihins.

Līdz ar to «Ak Bars» hokejistiem «Latvijas Dzelzceļa» kausa turnīrā izdevies uzvarēt jau otro gadu pēc kārtas.

Vēlāk plkst.19.30 cīņu par trešo vietu aizvadīs mājiniece Rīgas «Dinamo», kas spēkosies pret Baltkrievijas klubu Minskas «Dinamo». Dueli tiešraidē būs iespējams vērot kanālos TV6 un TV5.

Kā zināms, turnīru Rīgas vienība iesāka ar uzvaru 4:3 pret Minskas hokejistiem. Savukārt nākamajās divās cīņās piedzīvoti zaudējumi, ar 2:3 atzīstot «Ak Bars» pārākumu un ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties «Lokomotiv» komandai, kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Tikmēr Minskas komanda otrajā kausa spēlē ar 2:1 pieveica «Lokomotiv» hokejistus, bet izšķirošajā mačā par vietu finālā ar 1:4 piekāpās «Ak Bars».

«Latvijas Dzelzceļa» kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, un tajā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju Maskavas CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Savukārt Rīgas klubs pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar līgas pagājušās sezonas finālisti «Ak Bars».

Kā zināms, līdzšinējās septiņās pirmssezonas spēlēs «Dinamo» izcīnījusi piecas uzvaras. Pirmajā pārbaudes spēlē tā ar 3:1 pieveica Toljati «Lada», kur treneru korpusā strādā bijušais rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols, bet vēlāk pēc veiksmīgi aizvadītā trešā perioda ar 6:2 pārspēja Podoļskas «Vitjaz». Turpinājumā Rīgas «Dinamo» ar 3:4 piekāpās Novosibirskas «Sibirj» komandai, kurai dienu vēlāk revanšējās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2. Savukārt pēcāk «Dinamo» ar 2:0 atkārtoti pieveica «Vitjaz».

Rīgas kluba galvenā trenera posteni šosezon ieņem somu speciālists Kari Heikile, kurš iepriekš jau vairākas sezonas strādājis KHL čempionātā. Viņa palīgi ir kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un Aleksandrs Ņiživijs, kamēr par vārtsargiem turpina atbildēt Juris Klodāns.

«Latvijas Dzelzceļa» kauss norisinās septīto reizi vēsturē. 2009.gadā sacensībās uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja «Lokomotiv». Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto «Lokomotiv» komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas «Dinamo», bet pērn triumfēja «Ak Bars», titula mačā pārspējot mājiniekus.

Kā zināms, šajā pavasarī Rīgas «Dinamo» otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu