«Splendid Palace» sāk jauno sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ ar vairāku spilgtu filmu pirmizrādēm un citiem interesantiem pasākumiem tiks atklāta jaunā kinoteātra «Splendid Palace» sezona. Katrīna Denēva, Vims Venders, Gajs Ričijs – tie ir tikai daži no kinoskatītāju iemīļotajiem vārdiem, kuru jaunākos darbus redzēsim uz lielā ekrāna jau šo ceturtdien un piektdien. Būs gan spriedzes pilni trilleri, gan atkailinošas personību drāmas.

20. augustā plkst.19 pašā pirmajā sezonas kino seansā, simboliski - Kannu kinofestivāla atklāšanas filma «Karstās asinis», («La Tete Haute»), kur spilgti sevi apliecina franču kino pirmā lēdija Katrīna Denēva un jaunais talants Beno Magimels. Filma vēsta par dumpinieku Malonī, kurš sešu gadu vecumā piedzīvojis, ka māte viņu pamet bāriņtiesas kabinetā. Nespēdams sadzīvot ar sistēmu, viņš atkal un atkal spiests stāties tiesas priekšā, līdz nonāk stingrās audzināšanas centrā, kur sastop Tesu – neparastu meiteni, kas vēlas pierādīt, ka arī viņam ir dota cerība.

Pirms filmas kinokritiķes un Splendid Palace kuratores Dairas Āboliņas ievadvārdi, kā arī īss ieskats jaunās sezonas gaidāmajos kino notikumos.

Piektdienas, 21. augusta, pievakarē ikviens kinomīļotājs būs laipni aicināts Splendid pagalmā, kur notiks sezonas atklāšanas ballīte «Vims Venders satiek Viktoriju». Mūzika, kokteiļi un divas spilgtas pirmizrādes vienā vakarā, izcils kinovakars vasaras noslēgumā.

21. augustā pl.19.00 pirmizrāde Vendersa filmai «Zemes sāls», kas vēsta par leģendārā fotogrāfa Sebastio Salgado mūža odiseju cauri kameras objektīvam, tverot pasauli tās izzūdošajā skaistumā, dramatismā un unikalitātē. Vims Venderss kopā ar Salgado dēlu Žulianu radījis vizionāram eposam līdzvērtīgu dokumentālo filmu, kas aptver fotogrāfa dzīvi aiz kameras un cauri viņa fotogrāfijām. 40 gadu laikā brazīļu fotogrāfs Salgado ir apceļojis teju visus kontinentus, fiksējot būtiskākos notikumus nesenajā cilvēces vēsturē. Pirms filmas kinokritiķes un Nacionālā kino centra vadītājas Ditas Rietumas komentārs un unikāls video sveiciens no paša režisora.

Savukārt pl.22.00 savu pirmizrādi piedzīvos festivālu sensācija, filma «Viktorija», kas ir viena kadra urbānā drāma par jaunu spāņu izcelsmes meiteni Viktoriju, kas agrā rīta stundā Berlīnes naktsklubā satiek četrus puišus, kuri izmainīs viņas turpmāko dzīvi. Meitenes nakts gaitām Berlīnē skatītājs var sekot bez elpas apstājas visas 134 minūtes. Kamera filmas darbību fiksējusi vienā kadrā, neatraujoties no jauniešiem ne mirkli.

Šipera rakstītais scenārijs ir tumšs, skaudrs un līdz kaulam precīzs Berlīnes jauniešu portretējums, kas pārtapis vizuāli fascinējošā mākslas faktā, tamdēļ «Viktorija» apbalvota ar Berlināles «Sudraba lāci» par īpašu māksliniecisko sniegumu operatoru kategorijā (operators Brandts Grovlers). Sensacionālā filma izvirzīta no Vācijas «Oskaram» kā labākā ārzemju filma. Režisors Darens Aronofskis, kurš pazīstams ar filmām «Rekviēms sapnim» un «Melnais gulbis», sacījis, ka šī filma «satricinājusi viņa pasauli.»

No pl.20.30 Splendid pagalmā uzstāsies DJ Artūrs Mednis, radot izcilu atmosfēru īpašā atklāšanas kokteiļa «Viktorija» baudīšanai, ko būs sarūpējis restorāns «Tinto vīna telpa».

No 21. augusta Splendid Palace skatieties arī Gaja Ričija jaunāko spiegu filmu «Vīrs no U.N.C.L.E.», par auksto karu un īpašo misiju, kas liek sadarboties plecu pie pleca nesamierināmākajiem pretiniekiem no CIP un VDK.

Tāpat uz ekrāniem vēl kāds izbijis slepenais aģents, bet nu jau pavisam citā ampluā, Pīrss Brosnans šarmanta mīlnieka lomā, cenšoties atgūt savu aizbēgušo sievu filmā «Kā mīlēties ar angli».

Laba humora mīļotājiem, vēl viens saldais ēdiens, drosmīga franču komēdija «Šķiršanās franču stilā». Florānsas un Vensāna kopdzīvē viss ir bijis ideāli – kaislīga mīlestība, laimīga laulība, jauki bērni un karjera. Viss, ko viņi vēlas tagad – veiksmīgi izšķirties. Un viņi abi darīs visu iespējamo, lai nekļūtu par savu bērnu aizbildņiem. Karā tāpat kā mīlā – mērķa sasniegšanai visi līdzekļi būs labi!

Vairāk par filmām un seansiem splendidpalace.lv un kinoteātra Facebook lapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu