Ģertrūdes ielas teātris sāk savu sesto sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ģertrūdes ielas teātris sāk savu sesto sezonu, viesojoties teātra festivālā «NoMadI», kas šogad no 8. līdz 10. augustam notiks Valmiermuižā.

Ģertrūdes ielas teātris festivālā piedalīsies ar diviem darbiem - Andreja Jarovoja jaunāko izrādi «Heavy Metal» un izrādes «Āda» koncertversiju, kuras autori ir aktieri Anta Aizupe, Ivars Krasts, mūziķis Jānis Burmeisters un režisors Andrejs Jarovojs.

«Heavy Metal» būs skatāma 8.augustā plkst.18.00 Valmiermuižas parkā. Izrādes pamatā ir patiesi notikumi, kas norisinājās 2009.gada 1.maijā Bari Alai novērošanas postenī Afganistānā - šajā dienā notika kauja, kurā dzīvību zaudēja divi karavīri no Latvijas. Virsseržante Irita Kronīte, kas piedalījusies septiņās misijās - Kosovā, Irākā un Afganistānā, saka: «Pēc izrādes vēl ilgi bija smaguma sajūta. Uzvedums skar tuvu, ķer dziļi, man bija asaras acīs un kamols kaklā. Varbūt ir lietas, ko civilie cilvēki nesapratīs, taču uzvedumā parādīts viss - šaubas, bailes, drosme, pašaizliedzība, biedra plecs… Lieliski! Trāpīts arī ikdienā, kur ir gan rutīna, gan arī kauju situācijas. Apbrīnoju cilvēku, kas to visu tā spējis salikt kopā.[..]»

Izrādē spēlē aktieri Anta Aizupe, Kārlis Krūmiņš, Kristaps Ķeselis un Aigars Apinis, un kopā ar režisoru Andreju Jarovoju tās radošā komanda nominēta Spēlmaņu nakts teātra balvai kategorijā «Gada kustību mākslinieks».

Savukārt 8.augustā plkst.22.00 aicinām skatītājus uz koncertversiju izrādei «Āda». Tās pamatā ir 2011.gadā Ģertrūdes ielas teātrī pirmiestudējumu piedzīvojusī Ingas Gailes luga «Āda» Andreja Jarovoja režijā, kas, saņēmusi skatītāju un kritiķu atzinību, joprojām skatāma teātra programmā. «Āda» ir stāsts par Ādamu un Ievu mūsdienu Rīgā, kurā varoņu mīlestības meklējumus pilsētas, naudas un slavas kārdinājumu džungļos izspēlē aktieri Ivars Krasts un Anta Aizupe.

Koncertversijā Ingas Gailes lugas poētiskie teksti pārtapuši dziesmās, kam mūziku veidojis Jānis Burmeisters. Antas Aizupes un Ivara Krasta vokāls kopā ar klavieru, sintezatora un samplera uzburto skaņu ainavu ir svaigs un spēcīgs elektroniskās mūzikas paraugs.

No 8.augusta līdz 10.augustam Valmiermuižā notiks 4. teātra festivāls jauniem cilvēkiem «NoMadI», kas skatītājiem piedāvās Latvijas nevalstisko profesionālo teātru izrādes bērniem un jauniešiem, koncertus un radošās darbnīcas. Plašāka informācija: www.nomadi.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu