Tuvojas festivāls «Survival K(n)it 7»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 4. septembra līdz 20. septembrim Rīgā norisināsies starptautiskais laikmetīgās mākslas festivāls «Survival K(n)it 7», informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centrā. Šogad festivāla tēma ir ikdienas darbībās un lietās ietvertais, bieži vien nemanāmais radošais potenciāls.

Festivāla centrālais notikums ir laikmetīgās mākslas izstāde kādreizējās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā, kurā šogad piedalīsies 40 mākslinieki no 18 valstīm. Izstādes dalībnieku vidū būs arī zviedru māksliniece un režisore Marija Luīze Ekmane, ukraiņu māksliniece Anna Zvjaginceva, latviešu mākslinieks Andrejs Strokins.

Mākslas izstādi papildinās dažādi pasākumi, piedāvājot festivāla apmeklētājiem radošās darbnīcas, lekcijas, diskusijas, performances un pastaigas. Festivāla atklāšanas dienā, 3. septembrī, plkst.15 irāņu mākslinieks Džamils Kamangers veiks izšūšanas performanci pilsētvidē, savukārt plkst.18 kādreizējās LNB ēkas tuvumā notiks lietuviešu mākslinieces Egles Budvītītes performance «Horeogrāfija skrienošiem vīriešiem».

No 4.septembra līdz 10. septembrim kādreizējā LNB ēkā notiks «The Stitch Project» izšūšanas darbnīca. Tas ir starptautisks mākslas projekts, kas izmanto rokdarbu pieredzi, veicinot sarunas starp māksliniekiem un dažādu sabiedrības minoritāšu pārstāvjiem.

Jura Šusts, Kara atbalss, 2014
Jura Šusts, Kara atbalss, 2014 Foto: publicitātes

Festivāla noslēguma dienā, 20. septembrī, notiks mākslinieka Deivida Bernšteina performance-stāsts «Marmora cilvēks», kas papildinās izstādē eksponēto mākslinieka darbu sēriju ar cepamajām lāpstiņām.

Festivāls «Survival K(n)it 7» tiks atklāts 3. septembrī plkst.19.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu