«Ak Bars» hokejisti kļūst par «Latvijas Dzelzceļa» kausa pirmajiem finālistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas komanda Kazaņas «Ak Bars» trešdien kļuva par tradicionālā pirmssezonas pārbaudes turnīra Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībām «Latvijas Dzelzceļa» kausa pirmo finālisti.

Turnīra grupas noslēdzošajā, trešajā, mačā «Ak Bars» ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pārspēja Baltkrievijas vienību Minskas «Dinamo».

Mača rezultātu 19.minūtē atklāja «Ak Bars» rindās spēlējošais Aleksandrs Svitovs, kurš guva uzvaras vārtus iepriekšējā spēlē pret Rīgas «Dinamo» komandu. Turpinājumā pusminūti līdz otrās trešdaļas beigām 2:0 Kazaņas vienības labā panāca Dmitrijs Obuhovs, taču jau pēc četrām nospēlētām minūtēm noslēdzošajā periodā rezultāts bija 4:0. Pa reizei precīzu metienu uz Minskas «Dinamo» vārtiem raidīja Artjoms Lukojanovs un zviedrs Matīass Šēgrēns.

Sešas minūtes līdz mača pamatlaika beigām Baltkrievijas vienībai tomēr izdevās gūt goda vārtus, kad precīzs bija Aleksandrs Materuhins. Tiesa, mačs tā arī noslēdzās ar rezultātu 4:1 «Ak Bars» labā.

Savukārt plkst.19.30 turpat, «Arēnā Rīga», tiks noskaidrots «Latvijas Dzelzceļa» kausa otrs finālists. Gaidāmajā cīņā spēkosies mājinieku vienība Rīgas «Dinamo» un Jaroslavļas «Lokomotiv» komanda, kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Dueli tiešraidē būs iespējams vērot kanālos TV6 un TV5.

Kā zināms, cīņas par pirmo un trešo vietu turnīrā tiks aizvadītas ceturtdien. Situācija tabulā pirms šīs dienas mačiem bija saspringta, jo visas komandas divos mačos bija izcīnījušas pa trim punktiem, līdz ar to katra dueļa uzvarētāji cīnīsies par pirmo vietu turnīrā.

Kā ziņots, svētdien uzvaru pirmajos dueļos izcīnīja gan Rīgas «Dinamo», gan «Lokomotiv». Rīgas klubs ar 4:3 pārspēja Minskas «Dinamo», bet Jaroslavļas vienība ar 3:1 uzvarēja «Ak Bars» komandu. Savukārt pirmdien rīdzinieki ar 2:3 piekāpās «Ak Bars» vienībai, bet Minskas komanda ar 2:1 pārspēja «Lokomotiv» hokejistus.

«Latvijas Dzelzceļa» kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma. Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, un tajā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Savukārt Rīgas klubs pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar līgas pagājušās sezonas finālisti «Ak Bars».

Kā zināms, līdzšinējās septiņās pirmssezonas spēlēs «Dinamo» izcīnījusi piecas uzvaras. Pirmajā pārbaudes spēlē tā ar 3:1 pieveica Toljati «Lada», kur treneru korpusā strādā bijušais rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols, bet vēlāk pēc veiksmīgi aizvadītā trešā perioda ar 6:2 pārspēja Podoļskas «Vitjaz». Turpinājumā Rīgas «Dinamo» ar 3:4 piekāpās Novosibirskas «Sibirj» komandai, kurai dienu vēlāk revanšējās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2. Savukārt pēcāk «Dinamo» ar 2:0 atkārtoti pieveica «Vitjaz».

Rīgas kluba galvenā trenera posteni šosezon ieņem somu speciālists Kari Heikile, kurš iepriekš jau vairākas sezonas strādājis KHL čempionātā. Viņa palīgi būs kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un Aleksandrs Ņiživijs, kamēr par vārtsargiem turpinās atbildēt Juris Klodāns.

«Latvijas Dzelzceļa» kauss risināsies septīto reizi vēsturē. 2009.gadā sacensībās uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja «Lokomotiv». Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, tostarp arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto «Lokomotiv» komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, 2013.gadā turnīrā pirmoreiz uzvarēja Sanktpēterburgas SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas «Dinamo», bet pērn triumfēja «Ak Bars», titula mačā pārspējot mājiniekus.

Kā zināms, šajā pavasarī Rīgas «Dinamo» otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu