Krievu salas projektā ES līdzekļi jāapgūst līdz gada beigām; nav pamata domāt, ka grafiki netiks ievēroti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai gan Krievu salas projekts, apgūstot Eiropas Savienības (ES) naudu, jāīsteno līdz 31.augustam, termiņu var pagarināt arī līdz decembra beigām, un patlaban nav pamata domāt, ka šie grafiki netiks ievēroti, informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Kā skaidroja ministrijā, atbilstoši 2010.gada 17.maijā noslēgtajam līgumam starp Satiksmes ministriju kā ES fondu atbildīgo iestādi un Rīgas brīvostas pārvaldi projekta īstenošanas termiņš ir 2015.gada 31.augusts.

2007.-2013.gada plānošanas perioda izdevumu attiecināmības termiņš ir 2015.gada 31.decembris, un nepieciešamības gadījumā pastāv iespēja pagarināt sadarbības līguma darbības termiņu līdz šim datumam.

Savukārt saskaņā ar Eiropas Komisijas vadlīnijām lielajiem projektiem ir iespējams turpināt veikt darbības, kas nepieciešamas projekta mērķa pilnīgai sasniegšanai. Līdz ar to projektam var piemērot nefunkcionējoša projekta statusu un projekta mērķu sasniegšanas termiņu pagarināt līdz 2019.gada martam.

Kā ziņots, projekts paredz kravu pārcelšanu no Eksporta ostas un Andrejsalas uz Krievu salu. ES līdzfinansējums ir 77 miljoni eiro. Līdz šī gada beigām jāveic būvniecības darbi, bet līdz 2019.gada 31.martam stividoriem kravas jāpārceļ uz Krievu salu. Osta noslēgusi līgumus par pārcelšanos uz Krievu salu ar Rīgas centrālo termināli (RCT) un «Strek».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu