Šogad kinofestivāls «Baltijas pērle» norisināsies jaunā formātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad kinofestivāls «Baltijas pērle» norisināsies jaunā formātā - piecu vai sešu dienu garumā, šodien pēc festivālam veltītās preses konferences sacīja SIA «Rīgas nami» valdes priekšsēdētāja Vineta Verika. Kinofestivāls šogad norisināsies jau 23. reizi, un tas notiks no 17.līdz 21.septembrim. Festivāls plānots piecu dienu garumā, tomēr, ja izdosies piesaistīt vēl vairākas filmas, festivāls varētu norisināties arī sešu dienu garumā.

Verika skaidroja, ka 22 gadus «Baltijas pērle» bija liela mēroga festivāls, kurš norisinājās divu nedēļu garumā un notika vairākās Rīgas vietās. Tomēr šogad formāts ir mainīts, ņemot vērā, ka arī cilvēku paradumi mainās - «liekas, ka mums tehnoloģijas nāk klāt, bet laika paliek aizvien mazāk un cilvēkiem vairs nav laika atvēlēt divas nedēļas». Tāpat festivāls norisināsies tikai kinoteātrī «Splendid Palace», ja neskaita filmas 3D formātā, kuras skatītājiem būs pieejamas kinoteātrī «Kino Citadele».

Tāpat šī festivāla daļa tiek plānota kā rudens sesija, tomēr, iespējams, pavasarī varētu būs arī pavasara sesija, stāstīja Verika un piebilda, ka kopumā šis formāts būs kompaktāks skatītājiem.

Darbdienās filmas sāks rādīt no aptuveni plkst.17, bet brīvdienās - aptuveni no plkst.12.

Šī gada «Baltijas pērle» tiks atklāta ar režisora Pītera Grīnveja jaunāko veikumu «Eizenšteins Gvanahvoto». Filma ir iecerētās «dioloģijas» pirmā daļa. Otra daļa - «Eizenšteina rokasspiediens» nonāks pie skatītājiem nākamgad. Filmas pamatā ir vispārzināmi fakti par divu Latvijā dzimušu kino celmlaužu - Sergeja Eizenšteina un operatora Eduarda Tisē -, kā arī Grigorija Aleksandrova ilgo ārzemju ceļojumu jaunu ideju un formu meklējumos.

Filmā stāstīts par 1931.gadu, kad Eizenšteins Meksikā, Gvanahvoto, strādāja pie dokumentālās filmas «Lai dzīvo Meksika».

Plānots, ka festivāla laikā skatītāji varēs noskatīties 20 filmas. Kino programmā iekļauta gan Džafara Panahi filma «Taksometrs», kas šogad ieguvusi galveno balvu Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā, gan Žaka Odijāra filma «Dīpāns», kas ieguvusi galveno balvu Kannu kinofestivālā, gan arī Gasoāra Noē filma «Mīlestība 3D», kas izraisīja vienus no asākajiem emociju uzbangojumiem Kannu kinofestivālā.

Tāpat pēc filmu prezentācijām būs iespējams tikties arī ar režisoriem.

Kā preses konferencē sacīja aktrise Lilita Ozoliņa, festivāls ir «ļoti vērtīgs devums mūsu latviešu kultūrā». «Kino ir viena no tām maksām, kas apstiprina leģendas nozīmīgumu».

Arī režisors Andrejs Žagars norādīja, ka «Baltijas pērle» ļauj Latvijā parādīt pasaules kino.

Biļetes uz festivālu no šodienas iespējams iegādāties «Biļešu serviss» tīklā un kinoteātrī «Splendid Palace».

Tāpat, kā preses konferencē sacīja vīna telpas «Tinto» īpašniece Liene Cakare, festivāla apmeklētājiem būs iespējams nobaudīt katrai filmai īpaši izveidotus un pielāgotus kokteiļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu