Dansta: «Holivudā vieta ir tikai stiprākajām aktrisēm»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Amerikāņu kinozvaigzne Kirstena Dansta, kuras zināmāko darbu vidū ir lomas filmās «Zirnekļcilvēks», «Melanholija», «Marija Antuanete» un citos darbos un kura saņēmusi Kannu festivāla labākās aktrises balvu, atzīst, ka Holivudā izdzīvo tikai stiprākie.

Stāstot par savu jaunāko filmu, trīsdesmit divus gadus vecā aktrise, kura kinokarjeru uzsāka jau trīs gadu vecumā, intervijā žurnālam «Flaunt» atklāj: «Lai arī te [Holivudā] ir pieejamas lieliskas lomas sievietēm, to ir krietni mazāk, ja salīdzina ar vīriešu lomu īpatsvaru. Tāpēc būt sievietei šajā industrijā ir vēl sarežģītāk, te vieta ir tikai stiprākajām. Es uzskatu, ka Holivudā joprojām valda vīrieši. Man kā aktrisei un visām manām kolēģēm nākas būt sevišķi pārliecinātām par savām spējām, lai gūtu panākumus.

Mums nekas cits neatliek, kā atrast sevī vīrišķo pusi.»

Savukārt par savu veiksmīgo karjeru un ceļu no bērnu lomām līdz godalgām par darbu izaicinošos projektos aktrise izsakās sekojoši: «Šī pāreja, proti, no bērnu zvaigznes statusa līdz profesionāla aktiera karjerai, ne vienmēr izdodas visiem, kas ar gājuši līdzīgu ceļu. Daudzi apstājas pusceļā dažādu iemeslu dēļ – nespēj tikt galā ar spriedzi, ļaujas dažādām vielām un tamlīdzīgi... Tas var būt sarežģīti, ja slavu nesušas tieši bērnu lomas. Domāju, ka man ir izdevies pieaugt gan tiešā nozīmē, gan kā aktrisei.»

Dansta šonedēļ uz Latvijas kinoekrāniem būs redzama savā jaunākajā darbā, trillerī «Divas janvāra sejas» («Two Faces of January»). Filmas pamatā ir Patrīsijas Haismitas tāda paša nosaukuma romāns (viņa atbildīga arī par godalgotās filmas «Talantīgais misters Riplijs» izejmateriālu), bet līdzās Danstai aktuālajā lentē spēlē «Gredzenu pavēlnieka» zvaigzne Vigo Mortensens. Filma kinoteātros iznāk 8.augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu