Debates: Vai Latvijai ir jāuzņem bēgļi?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šīs vasaras karstākais temats – bēgļi – ir izpelnījies ļoti daudz uzmanības. Tajā pašā laikā joprojām ir daudz neskaidro jautājumu, kas rada Latvijas iedzīvotājos pārdomas par to, vai mums vispār jāuzņem bēgļi un, ja mēs uzņemsim, kā tas mainīs mūsu ikdienas dzīvi. Savus par un pret argumentus bēgļu uzņemšanai Latvijā debašu formātā prezentēs Rihards Kols, Jurģis Liepnieks, Dainis Liepiņš, Didzis Melbiksis un Agnese Lāce. Debates tiešraidē varēs vērot arī portālā TVNET.

25.augustā, otrdienā Latvijas Debašu asociācijas «Quo Tu Domā?» rīkotajās publiskajās debatēs būs iespēja dzirdēt jomas speciālistu un politiķu argumentus. Pasākuma diskusijas daļā, ko moderēs žurnāliste Inga Spriņģe, ikvienam būs iespēja izteikt savu viedokli klātienē vai skatoties tiešraidi un komentējot sociālajos tīklos. Šī nebūs tradicionālā diskusija, bet gan debates, kurām ir noteikts formāts, un katram runātājam ir jāieņem konkrēta pozīcija: par vai pret.

Debatētāji būs:


RIHARDS KOLS*, Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības «VisuLatvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» frakcijas

DIDZIS MELBIKSIS, žurnālists, bēgļu jautājumu eksperts

DAINIS LIEPIŅŠ, Saeimas deputāts no Latvijas Reģionu apvienības

JURĢIS LIEPNIEKS, politikas eksperts

AGNESE LĀCE, migrācijas studiju doktorante / pieredzējusi debatētāja

RŪTA GABALIŅA, pieredzējusi debatētāja

Debates notiks 25.augustā plkst. 18:00-20:00, Rīgas Ekonomikas augstskolā, Sorosa auditorijā.

*R.Kols ir pret piespiedu mehānismu bēgļu uzņemšanai ES dalībvalstīs.

Debates rīko Latvijas Debašu asociācija «QUO tu domāa?», kurasmērķis ir attīstīt iedzīvotāju spēju kritiski izvērtēt dažādus viedokļus un argumentēti pamatot savu skatupunktu. Kā vienu no stūrakmeņiem mērķa sasniegšanā redzam debates par svarīgām tēmām. Mēs uzskatām, ka problēmu publiska analīze ļauj labāk izprast valdības, politiķu un ekspertu lēmumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu