Rīgas svētku pasākumi šogad pašvaldībai izmaksājuši ap 500 000 eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Rīgas pašvaldības budžetā pilsētas svētku pasākumu rīkošanai šogad tika atvēlēti kopumā 500 000 eiro.

Kā pastāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu koordinatore Sarmīte Baltmane, 265 000 eiro no kopējā finansējuma tika novirzīti Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienībai un tās struktūrvienībām triju dienu svētku programmas nodrošinājumam.

Pašvaldībā tika izsludināts konkurss svētku pasākumu organizēšanai. Tam pieteicās uzņēmumi un biedrības, no kuriem 19 saņēma finansējumu. Piemēram, 65 538 eiro tika atvēlēti biedrībai «I did it» pasākuma «Pasaku piestātnes Vērmanē. Rīgas dārgumi» organizēšanai. Šī pati biedrība par 5000 eiro organizēja retro koncertu «Ostas lustes». Savukārt biedrība «Kultūras perons» par 22 000 eiro organizēja Līvu dziesmu svētkus, bet biedrība «Komturia-Riga» par 20 000 eiro organizēja Rīgas viduslaiku tirgu. Biedrība «Rīgas spīķeri» par 13 000 eiro organizēja Rīgas svētkus Spīķeros.

Vērienīgākie pasākumi notikuši 11.novembra krastmalā un Daugavas akvatorijā ar koncertiem, paraugdemonstrējumiem, sacensībām un izklaidēm, kā arī ar vakara lielkoncertu un uguņošanu. Uguņošanas izmaksas bija 24 800 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Vislielākais skaits Rīgas svētku apmeklētāju pulcējās 11.novembra krastmalā sestdienas, 15.augusta, vakarā, lai baudītu koncertprogrammu «Rīgas sirds», kurā piedalījās dažādu paaudžu Latvijas ievērojamākie mūzikas pārstāvji, pastāstīja Baltmane.

Tāpat liela rosība valdījusi Vērmanes dārzā, kur svētku dienās bija organizēta ļoti plaša izzinoša un izklaides programma bērniem, bet vakaros mūzikas koncerti pieaugušajiem. Ļoti daudzi rīdzinieki un viesi bija iecienījuši brīvdabas restorānu Spīķeru kvartālā, vērojuši sportiskas aktivitātes Daugavas krastos un Lucavsalā.

Kā ziņots, Rīgas 814. gadadienai un Rīgas ostas 815. gadadienai veltītos pilsētas svētkus aizvadītajā nedēļas nogalē kopumā apmeklējuši vairāk nekā 300 000 cilvēku, aplēsusi Valsts policija. Rīgas svētku programmas īstenošanai tika organizēti ap 80 dažādu pasākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu