Bagatskis: Pret tādiem pretiniekiem mūsu asākais ierocis ir un paliek uzbrukums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Spēkojoties ar tāda līmeņa pretiniekiem kā Krievija, Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais ierocis ir ātrs un precīziem metieniem bagāts uzbrukums, tomēr abu komandu savstarpējā sestdienas cīņā tas rezultātu nedeva, izteicies vienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā ziņots, Latvijas izlase Superkausa turnīra Vācijā, ar ko komanda noslēdz gatavošanos 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, otrajā spēlē sestdien ar rezultātu 64:73 piekāpās Krievijai.

«Tā kā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nebūs jāspēlē trīs dienas no vietas, negribam pārslogot labākos spēlētājus. Tāpēc atpūtas diena bija Kristapam Janičenokam, bet tiem, kuri devās laukumā, limitējām spēles laiku,» Bagatska teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). «Statistika nemelo - Krievijas komandas rezultatīvākie un vērtīgākie bija centra spēlētāji, kuri mūsu aizsardzībai sagādāja lielas problēmas. Aizsardzībā meklējām pret viņiem variantus, bet neko daudz vis neatradām.»

«Pret tādiem pretiniekiem mūsu asākais ierocis ir un paliek uzbrukums - ātrs un, galvenais, bagāts precīziem metieniem,» izcēla treneris. «Otrajā ceturtdaļā tuvojāmies vēlamajam stilam un no mīnus 17 piedzinām līdz mīnus trim punktiem. Diemžēl pārtraukuma laikā pavediens atkal pazuda, un krievi mērķtiecīgi izmantoja mūsu vājās vietas.»

«Spēlētāji ar katru dienu laukumā saprotas arvien labāk, bet mūsu intensīvais spēles stils prasa lielu spēka patēriņu. Precizitātes trūkums liecina par to, ka labākā spēles kondīcija vēl nav sasniegta. Jo vairāk tādēļ, ka spēlētājiem bijis atšķirīgs darba režīms. Līdz oficiālajām spēlēm vēl nedēļa laika, un tad visam jābūt kārtībā,» pauž Bagatskis.

Kā ziņots, pirmajā kārtā piektdien Latvijas izlase ar 74:75 zaudēja Vācijai, bet Krievija uzvarēja Izraēlu ar 82:75. Savukārt pirmajā otrās kārtas mačā Izraēla pārspēja vāciešus ar 91:84.

Turnīra noslēgumā svētdien latvieši samēros spēkus ar Izraēlu.

«Pēdējā spēlē ar Izraēlu, protams, gribam uzvarēt, bet ne par katru cenu. Skatīsimies, kā kurš jūtas,» izteicās Bagatskis.

Uz turnīru Latvijas izlases rindās ceļgala sāpju dēļ nav devies uzbrucējs Andrejs Gražulis. Sacensībās piedalās visi 13 pārējie izlases kandidātu sarakstā esošie spēlētāji, ieskaitot Kasparu Bērziņu, kurš komandai pievienojās vien šonedēļ. Iepriekš Bagatskis izteicies, ka, pilnīgi iespējams, līdz Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram vairs neviens spēlētājs netiks atskaitīts.

2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā no 10. līdz 27.augustam Latvija samēros spēkus ar Zviedrijas, Rumānijas un Slovākijas izlasēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu