Homoseksualitāti atklājis pirmais MLB beisbolists

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lehooper

Deivids Densons kļuvis par pirmo Beisbola augstākās līgas (MLB) sistēmas spēlētāju, kurš publiski atklājis savu homoseksualitāti.

Pašlaik 20 gadus vecais Densons spēlē MLB kluba Milvoki «Brewers» sistēmā, bet to, ka viņš ir homoseksuāls, sportists atklājis intervijā šīs pilsētas laikrakstam «Journal-Sentinel».

Densons savu seksuālo orientāciju nolēma atklāt pēc sarunas ar bijušo MLB beisbolistu Billiju Bīnu, turklāt par to pavēstījis arī treneriem un komandas biedriem jaunatnes vienībā Helinas «Brewers».

«Spēlētāji teica, ka joprojām esmu viņu komandas biedrs, bet manai seksuālajai orientācijai nav nekāda sakara ar prasmēm laukumā,» pauda Densons, kurš no saviem komandas biedriem esot saņēmis lielu atbalstu, lai pēcāk par savu homoseksualitāti runātu publiski. «Cerams, arī pārējie sapratīs, ka mēs visi esam cilvēki. Ar nepacietību gaidu, kas notiks tālāk, jo vairs nejūtu barjeru starp sevi un pārējiem.»

Vēl 2013.gadā tobrīd Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošais Džeisons Kolinss kļuva par vēsturē pirmo Ziemeļamerikas aktīvo profesionālo sportistu, kurš atklājis savu homoseksualitāti. Kopš tā laika homoseksualitātes jautājums Ziemeļamerikas sportā kļuvis arvien aktuālāks, to atklājot arī vairāku citu līgu sportistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu