Blūza klasiķis Badijs Gajs izdod jaunu plati

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jūlija pēdējā dienā klajā nācis blūzmeņa, ģitārista - viena no elektriskā blūza pēdējiem lielajiem klasiķiem Badija Gaja (Buddy Guy) jaunākais albums "Born To Play Guitar". "Es dzimu, lai spēlētu ģitāru. Ļaudis, manās vēnās plūst blūzs" ("I was born to play the guitar/People, I got blues running through my veins") - viņš dzied vienā no dziesmām, kuras tekstu viņš nav sacerējis, taču to izdzīvojis pēc pilnas programmas.

Jaunajā albumā 79 gadus vecais blūzmenis sadarbojas ar vairākiem viesmūziķiem, kuru vidū blumīzera meistars Kims Vilsons (Kim Wilson), dziedātāja Džosa Stouna, Van Morisons un grupas «ZZ Top» ģitārists Bilijs Gibonss (Billy Gibbons). Pats Gajs sacerējis četras no 14 dziesmām.

Albums seko 2013. gada dubultalbumam «Rhythm & Blues», kas iekaroja ASV Blūza albumu topu. To producējis Gaja ilggadējais sadarbības partneris Toms Hembridžs (Tom Hambridge).

Dziesma «Flesh & Bone», kas ieskaņota ar Van Morisonu, veltīta nelaiķim B.B. Kingam.

Foto: Publicitātes foto

1936. gadā Luiziānā dzimušo blūza mūziķi Badiju Gaju par savu skolotāju uzskatīja pats Džimijs Hendrikss, reiz izsaucoties: «Debesis guļ pie Badija Gaja kājām un klausās, kad viņš spēlē ģitāru.» Savukārt «dieva roka» Ēriks Kleptons viņu reiz nodēvējis par vislabāko dzīvo ģitāristu uz zemes, par viņu jūsmoja arī «stouni» un citi slaveni mūziķi. Ar savu stilu, nevainojami «blūzīgo» balsi un ekstravaganto spēlēšanas manieri viņš spēcīgi ietekmējis veselu mūziķu paaudzi.

2005. gadā viņš uzņemts Rokenrola slavas zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu