LU prorektora pienākumus pildīs Druviete, Segliņš un Ikstens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Universitātes (LU) prorektoru pienākumus humanitāro un izglītības zinātņu jomā piekritusi pildīt bijusī izglītības un zinātnes ministre profesore Ina Druviete, eksakto un dzīvības zinātņu jomā - profesors Valdis Segliņš, bet sociālo un tiesību zinātņu jomā - profesors Jānis Ikstens, liecina informācija LU mājaslapā.

Atbilstoši LU attīstības plānam izveidot akadēmiskos centrus, kuru uzdevums ir sekmēt zinātnē balstītas studijas, starptautiski konkurētspējīgu zinātnisko pētījumu un tehnoloģiju attīstību, LU darbosies pieci nozaru zinātņu centri - tie būs eksakto, dzīvības, humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu centri.

Atbalstu akadēmiskai izaugsmei nodrošinās LU administrācijas vadītājs un rektora vietnieks attīstības jautājumos. Rektora biroja vadītāja būs kādreizējā tieslietu ministre Baiba Broka, savukārt juridiskajos jautājumos rektoru konsultēs eksprezidenta Andra Bērziņa padomnieks likumdošanas un juridiskajos jautājumos Reinis Bērziņš.

Sākot no 24.augusta, rektors un zinātņu nozaru grupu prorektori plāno apspriest institucionālās kapacitātes attīstības projekta progresu un nepieciešamo reorganizācijas procesu ar LU fakultāšu dekāniem un institūtu direktoriem.

Kā ziņots, 4.augustā LU rektora amata pienākumus sāka pildīt augstskolas jaunieceltais rektors Indriķis Muižnieks.

Muižnieka vadības prioritātes ir struktūrvienību sadarbība, saikne ar Latvijas sabiedrību un internacionalizācija, aktīva rīcība, lai piesaistītu līdzekļus zinātnei, palielinātu studiju finansējumu no valsts budžeta un budžeta finansēto studiju vietu skaitu, tālāka infrastruktūras modernizācija, atbalsts akadēmiskā personāla un speciālistu ataudzei, kā arī birokrātiskā sloga mazināšana, ko rektors redz kā vitāli nepieciešamu LU turpmākajai attīstībai un ilgtspējai.

Jaunā rektora mērķis ir veidot LU par nacionālu zinātnes universitāti, sekmējot zinātnes nozaru un LU struktūrvienību sadarbību, attīstot studiju un pētniecības internacionalizāciju, mazinot birokrātisko slogu un nostiprinot saikni ar Latvijas sabiedrību, kas ļautu palielināt finansējumu akadēmiskajai darbībai, infrastruktūras modernizācijai, atbalstu akadēmiskā personāla un speciālistu ataudzei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu