Tuvojas pirmais festivāls «LNSO vasarnīca»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pirmajā vasaras festivālā «LNSO vasarnīca» skanēs mūzika, notiks kinoseansi, radošās darbnīcas, joga un sarunas, pastāstīja LNSO sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kutuzova. Festivāls «LNSO vasarnīca» notiks no 21. līdz 23. augustam Vidzemes koncertzālē «Cēsis», kas iecerēts kā festivāls visai ģimenei, tāpēc īpaši padomāts arī par jaunākajiem mākslas baudītājiem.

Programmu bērniem veidos komponista Riharda Zaļupes un režisores Paulas Pļavnieces veidotā kamerizrāde «Pasaka par Diegabiksi», muzikālu animācijas filmu seansi – studijas «Dauka» veidotās īsfilmas ar Imanta Kalniņa («Kabata», «Zaķīšu pirtiņa», «Laimes lācis», «Zelta sietiņš»), Zigmara Liepiņa («Sēd uz sliekšņa pasaciņa»), Valta Pūces («Desas piedzīvojumi») un citu komponistu mūziku, kā arī radošas un izglītojošas darbnīcas. Ģimeņu muzikālās darbnīcas vadīs Latgales meistars Gunārs Igaunis un Cēsu apkaimes tautas muzicēšanas pārstāve Inese Roze.

Jauniešu auditorijai divos seansos tiks rādītas mūzikas vēsturnieces Ligitas Vidulejas veidotās muzikālās filmas, to vidū «Māsa Kerija», «Disko ēnā» un «Saulrietu violetās ērģeles». Pirms filmām būs stāsti par Latvijas kultūras dzīvi 70.–80.gadu mijā, kad tapušas šīs filmas. Jauniešu uzmanībai arī Goran Gora pirmie soļi kamermūzikā – paša dziesminieka un LNSO stīgu kvarteta koncerts 23.augustā plkst.22 Cēsu «FonoKlubā».

Vakara koncertos klausītāji tiks aicināti baudīt gan simfonisko, gan kamermūziku, gan operas koncertversiju. 21. augustā LNSO mākslinieciskā vadītāja Andra Pogas vadībā atskaņos Pētera Čaikovska Ceturto simfoniju un vijolniece Baiba Skride būs soliste Bendžamina Britena Vijoļkoncerta atskaņojumā.

22. augustā uzstāsies «Spīķeru kvartets» un pianists Vestards Šimkus. Koncertā būs dzirdams arī pirmatskaņojums - Šimkus klaviersonāte «Gaismas gadiem tālu».

LNSO pirmo vasaras festivālu 23. augustā noslēgs Riharda Vāgnera operas «Loengrīns» atskaņojums ar soprāna Magdalēnas Annas Hofmanes (Elza), mecosoprāna Tanjas Arianes Baumgartneres (Ortrūde) un tenora Korbija Velča (Loengrīns) piedalīšanos. Koncertversijas diriģents būs jaunais amerikāņu maestro Roberts Trevinjo.

Pirms koncertiem Ērģeļu zālē notiks LNSO jau tradiocionālās «Pirmskoncerta sarunas», tās vadīs Orests Silabriedis un Mikus Čeže.

Biļetes uz koncertiem pieejamas Lielās ģildes un «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu