Šī nedēļa parādīs, vai apsīks kravas no Krievijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Šī nedēļa parādīs, vai tik tiešām apsīks kravas no Krievijas, kā bija izskanējis iepriekš, sacīja Rīgas vicemērs un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks. Viņš apgalvoja, ka runas par Krievijas kravu apsīkumu nav saistītas ar vēlmi ietekmēt izmeklēšanas gaitu bijušā «Latvijas dzelzceļa» Uģa Magoņa kukuļošanas lietā.

Ameriks šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka pagaidām situācija ar kravām Rīgas ostā ir normāla.

Šī nedēļa parādīs, vai saņemtie signāli par Krievijas kravu apsīkumu realizēsies dzīvē vai tikai brīdinājumi.

Šāda informācija iepriekš tika saņemta no dažādiem avotiem.

Oficiāls apstiprinājums šīm runām par Krievijas kravu apsīkumu pagaidām nav saņemts.

Satiksmes ministrs drīzumā dosies uz Krieviju, kur arī runās par šo jautājumu.

Ameriks apgalvoja, ka runas par Krievijas kravu apsīkumu nav saistītas ar vēlmi ietekmēt izmeklēšanas gaitu bijušā «Latvijas dzelzceļa» Uģa Magoņa kukuļošanas lietā.

Piektdien būs skaidrs, kā situācija attīstīsies tālāk.

Varētu apsīkt kravas no Krievijas

TVNET jau ziņoja par vairāku amatpersonu pagājušās nedēļas paziņojumu, ka ir saņemta neoficiāla informācija, ka Krievija varētu apturēt ogļu kravu tranzītu caur Rīgas ostu.

Iepriekš Ameriks lēsa, ka līdz ar to Latvijas ekonomika gadā zaudētu 130-140 miljonus eiro, jo katras kravas pievienotā vērtība esot ap desmit eiro.

Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins izteicās, ka Magoņa aizturēšana var samazināt dzelzceļa kravu tranzītu no Krievijas caur Latviju.

Viņš atzina, ka, visticamāk, Magoņa labās attiecības ar «Krievijas Dzelzceļa» prezidentu Vladimiru Jakuņinu līdz šim ļāva Latvijai saglabāt salīdzinoši pozitīvus dzelzceļa kravu tranzīta rādītājus, bet pēc Magoņa aizturēšanas situācija varētu mainīties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu