TVNET iesaka: 7 lietas, ko izmēģināt, redzēt un nobaudīt Rīgas svētkos!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svinot Rīgas ostas 815. gadadienu, galvaspilsētā notiek daudz dažādu pasākumu! Sestdien vakarā krastmalā bija grandioza svētku uguņošana, bet vēl visu svētdienu svētki turpināsies - nāc un piedalies! Piedāvājam arī savu notikumu ceļvedi.

 
Foto: publicitātes

Gardi ēdieni, aizraujoši nostāsti un stipras tradīcijas - iepazīsti līvus un latgaļus

Līvu diena

16.augustā no 12.00 līdz 18.00 Vērmanes dārzā tiks svinēta Līvu diena. Līvu diena vedīs no pagātnes uz tagadni, no tagadnes uz nākotnes ostu. Ikvienam interesentam būs iespēja sajust nelielu daļu šīs mūsu senču kultūras - izgaršot tradicionālos lībiešu ēdienus, iepazīt lībiešu krasta dabas smaržu, ieklausīties lībiešu valodā, radošajā darbnīcā izveidot lībiešu seno rotu elementus, iegādāties amatniecības darinājumus.

12.00 koncerta programma «Radām un rādām» vedīs pa līvu taku cauri laikiem ar stāstiem, rotaļām un dziesmām.

Pa lībiešu taku vedīs un stāstus stāstīs lībiešu ansamblis «Līvlist», folkloras draugu kopa «Skandinieki», Ventspils lībiešu ansamblis «Rāndalist», Tārgales pagasta līvu folkloras kopa «Kāndla», Latviešu Nacionālās kultūras biedrības Igaunijā folkloras kopa «Rēvele», grupa «Nurmorkestõr» un lībiešu bērnu nometnes «Mierlinkizt» dalībnieki.

14.30 Lībiešu dziedāšanas svētku lielkoncerts «Āiga».

Svētku gaidītākais notikums turpinās lībiešu dziedāšanas svētku tradīciju un pulcēs korus, tautā iemīļotus mūziķus un solistus. Koncerts būs kā kopīgs ceļojums līvu laikā. Lībiešu kormūzikas dziesmas skanēs Salaspils jauktā kora «Lōja» (diriģents Ģirts Gailītis), Rīgas kamerkora «AVE SOL» (mākslinieciskais vadītājs Andris Veismanis), Latvijas Universitātes kora «Juventus» (diriģents Valdis Tomsons), Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra «Mazā ģilde» jauniešu kora «Balsis» (diriģents Ints Teterovskis), Limbažu kultūras nama jauktā kora «Doma» (diriģents Austris Kalniņš) un Liepupes pagasta kora «Pernigele» (diriģente Arta Zunde) izpildījumā. Cauri līvu laikam skanēs lībiešu tautasdziesmas, jaunrades un populāras lībiešu melodijas, kuras izpildīs lībiešu grupa «Kalā jeng», grupa «re:public», vokālais džeza ansamblis «Assembly singers» (vadītājs Einārs Verro), mūziķe Elizabeta Lāce un solistes Julgī Stalte un Marija Bērziņa. Savdabīgu skanējumu lībiešu mūzikai piešķirs Latvijā pazīstami džeza mūziķi - pianists Madars Kalniņš un saksofonists Deniss Paškevičs ar pavadošo mūzikas grupu.

Svētku noslēgumu kopīgi svinēsim ar lībiešu un somugru dančiem Julgī Staltes un folkloras kopas «Skandinieki» vadībā. Svētkus vadīs aktrise Lelde Vikmane.

Laikā no 12.00 līdz 18.00 ikvienam būs iespēja piedzīvot «Sajūtu taku» Vērmanes dārza teritorijā, ar dažādām meistarklasēm, degustācijām, spēlēm un rotaļām.

Latgales dienas Rīgā

15.augustā jau no plkst.10.00 līdz pat 19.00 Jēkaba laukumā, Vecrīgā Latgales dienā Rīgā jūs gaidīs Latgales Tematisko ciemu programma ar ceļojošo tirgu, ar amatnieku darbošanos un meistarklasēm, ar latgaliešu mūziku un dejām. Jau otro gadu pēc kārtas Rīgas svētku laikā pasākuma apmeklētāji varēs iepazīties ar Latgales ceļojošā tirgus dalībniekiem un Latgales tematiskajiem ciemiem: Višķu amatnieku ciemu, Nākotnes ozolu ciemu, Skaistās Izabellas ciemu, Kotleru vīna ciemu, Tirgus ciemu, Muzikantu ciemu, Goda saimnieču ciemu, Turku pirts ciemu, Raibās pūralādes ciemu. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties Latgales lauku labumus: smaržīgu, uz kļavu lapām un klona ceptu rupjmaizi, lauku sievu sietu mājas sieru, kūpinātu gaļu, mājas desas un speķi, aveņu un upeņu mājas vīnus, īstu lauku miestiņu, marmelādes no ogu sulām, medus un vaska izstrādājumus, zāļu tējas, zupu no lielā saimes katla un papildus tam visam - baudīt viesmīlīgu un omulīgu gaisotni kā Latgalē! Jēkaba laukumā varēs vērot gan podnieku darbošanos ar mālu, gan aušanu stellēs, kalšanu kalvē, kā arī iegādāties amata meistaru izstrādājumus: tradicionālo Latgales keramiku, pinumus, izšuvumus u.c. Visu dienu darbosies radošās darbnīcas tapošanā, salmu leļļu tīšanā, «Zīļuku» izgatavošanā, burbuļu pūšanā, vainagu pīšanā. Pasākuma noslēguma daļā paredzēta sadziedāšanās ar kapellu «Sābri». Visi apmeklētāji varēs dziedāt līdzi populāras latgaliešu dziesmas.

 

Kustini gurnus karstasinīgi!

15.augustā Rīgas svētku ietvaros galvaspilsētas ielas kļūs par vienu no lielākajām skatuvēm Latvijā, pulcējot vairāk nekā 30 grupas un mūzikas entuziastus, kuri iepriecinās ar ritmiem, melodijām un deju uzvedumiem. Astoņās koncertu vietās septiņu stundu garumā būs iespēja dzirdēt visdažādāko žanru mūziku: džezu, popu, roku, indie roku, klasisko mūziku, latino un citus mūzikas stilus. «Ielu mūzikas diena» (IMD) piektajā jubilejā pulcēs gan māksliniekus, kuri jau guvuši starptautisku atzinību, gan mūziķus, kuri ir sava slavas gājiena sākumā. Uzstāšanās notiks Bastejkalnā pie Rūdolfa Blaumaņa pieminekļa, Kaļķu ielā, Vaļņu ielā, Audēju ielā, Smilšu ielā pie Pulvertorņa, Zviedru vārtos, Kalēju ielā, kā arī «Konventa sētā».

Katrs no priekšnesumiem būs īpašs, ļaujot gan baudīt mūziku, gan iesaistot skatītājus deju virpulī. Ar dažādiem ritmiem priecēs «Samba de Riga» - vienīgā perkusatīvā grupa Latvijā, kas spēlē afro-brazīliešu ritmus, tādus kā Samba, Samba-Reggae, Maracatu, Samba-Funk, Candomble un citi, ar autentiskajām brazīliešu bungām.

«Samba de Riga»

Džeza mūzikas cienītāji novērtēs grupas «The Bunch of Gentelman» priekšnesumu. Tie ir deviņi džentlmeņi, kuru spēlētā mūzika sildīs dāmu sirdis un neļaus mierā nosēdēt pat mierīgākajiem klausītājiem.

«The Bunch of Gentelman»

Ar brīvdabas izrādi pārsteigs arī populārā deju grupa «Dzirnas», ģitāras burvis Gints Smukais, «The Coco’nuts», loopmasters Gints Cālītis un daudzi citi, kuru vārdus un uzstāšanās laikus, vietas meklējiet mājas lapā www.ielumuzika.lv.

«The Coco’nuts»

 
Foto: publicitātes

Sporto - esi aktīvs!

Rīgas svētkos līdz ar iespēju apmeklēt plašo kultūras pasākumu klāstu iedzīvotāji aicināti iesaistīties arī sporta pasākumos, tajā skaitā Lucavsalas kausa izcīņā pludmales volejbolā, pilsētas orientēšanās sacensībās «Lielais xRaceRīgas piedzīvojums 2015», «Krastu mačā» basketbolā, peldēšanas sacensībās atklātā ūdenī, airēšanā, burāšanā, skrituļslidošanā, Rīgas kausa izcīņā pludmales cīņās, kā arī bērnu svētkos «Lucavsalas mazais stiprinieks» un vairākās citās sporta aktivitātēs.

15.augustā notiks Lucavsalas kausa izcīņa pludmales volejbolā, kas sniegs sportiski aizraujošus brīžus ne vien sacensību dalībniekiem, bet arī to līdzjutējiem. Īpaši intriģējošas un azartiskas sacensības solās būt sestdienas pēcpusdienā, kad tiks noskaidroti sacensību finālisti un notiks cīņas par galvenajām balvām.

Plašs sporta aktivitāšu piedāvājums gaidāms Rīgas svētku otrajā dienā, 15.augustā, kad peldēšanas sporta lietpratēji un arīdzan entuziasti aicināti piedalīties 1. Daugavas kausa izcīņā peldēšanā atklātā ūdenī.

Foto: publicitātes

Šajā dienā risināsies jau skatītāju iemīļotais un populārais «Krastu mačs» basketbolā, kas notiks pie Latvijas Nacionālās operas, kur laukumā dosies vairāk nekā 600 rīdzinieku - dažādu vecumposmu amatieru, kuriem pievienosies arī čempionvienība «VEF Rīga». Līdztekus mačam pasākumā paredzēti gan dažādi paraugdemonstrējumi, gan konkursi skatītājiem.

Bērnus svētku otrajā dienā gaida pasākumā «Lucavsalas mazais stiprinieks», kura galvenā vērtība ir iespēja visai ģimenei kopīgi pavadīt laiku, piedaloties sportiskās spēlēs un atrakcijās, atpūsties, kā arī pilnveidot prasmes dažādās radošajās darbnīcās.

Vēl šajā dienā Lucavsalā regbija klubs «Livonia» prezentēs pasaulē populāro regbija paveidu touch rugby pasākumā «Livonia - Get Into Rugby».

15.augustā sāksies un 16.augustā turpināsies aktivitāte sportiska dzīvesveida piekritējiem, kuri aicināti piedalīties aizraujošajās pilsētas orientēšanās sacensībās «Lielais xRace Rīgas piedzīvojums 2015», kuru pamatā ir orientēšanās, braukšana ar kalnu velosipēdu, airēšana, speciālo uzdevumu veikšana, kā arī citi aizraujoši uzdevumi. Atkarībā no izvēlētās distances šīs sacensības ir izaicinājums kā profesionāliem sportistiem, tā arī iesācējiem, ģimenēm un draugiem, kam patīk aktīvi kopā pavadīt laiku.

Divas dienas no 15. līdz 16. augustam būs vērojamas starptautiskās sacensības burāšanā «Riga Open match race chempionship» un Rīgas kausa izcīņa burāšanā, risināsies starptautiskās sacensības sēdvolejbolā, kā arī starptautiskais turnīrs florbolā. Tāpat divas dienas Ķīpsalas pludmalē notiks Rīgas kausa izcīņas sacensības pludmalēs cīņā.

Svētku trešajā dienā, 16.augustā, jaunieši savukārt aicināti aktīvi piedalīties skrituļslidošanas sacensībās, kas notiks Sporta un aktīvās atpūtas centrā, Uzvaras bulvārī. Šajās sacensībās ikviens skrituļslidošanas entuziasts var pārbaudīt savu sportisko meistarību un cīnīties par Rīgas čempiona titulu. Sacensībās dalībnieki var startēt septiņās vecuma grupās un sacensties piecās dažādās trasēs, ja vien apgūtas skrituļslidošanas pamatiemaņas. Sacensībās gaidīti kā iesācēji, tā arī meistari.

16.augustā gan entuziastiem, gan airēšanas lietpratējiem būs iespēja pārbaudīt savus spēkus airēšanas svētkos «Nāc un airē!», kas jau 12. reizi risināsies Rīgas pilsētas kanālā.

 
Foto: publicitātes

Daugavas folkfestivāls - kas jauns!

Šogad Rīgas svētku laikā 16.augustā no pulksten 12.00 līdz 22.00 Spīķeru centrālajā laukumā likteņupes krastā notiks Daugavas folkfestivāls, kas pulcēs tautasdziesmu iedvesmotas folkloras un postfolkloras grupas no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Programmu vadīs atraktīvais latgaliešu muzikants Ēriks Zeps.

Festivālu ieskandinās SIA «Latvijas koncerti» veidotais koncertuzvedums bērniem «Kā zvēri Daugavu raka». Tajā mazie apmeklētāji varēs iejusties latviešu tautas pasakā, kurā stāstīts par to, kā pēc Dieviņa vēlējuma zvēri, putni un zivis raka Daugavu. Pasaku mūzikā izstāstīs Ilga Reizniece (balss, vijole), Laima Jansone (kokle), Krišjānis Bremšs, (sitaminstrumenti), Andris Grunte (kontrabass), vokālās studijas «Knīpas un knauķi» mazie dziedātāji, kā arī Latvijas Universitātes deju ansambļa «Dancītis» mazie dejotāji.

Daugavas folkfestivālu turpinās un plkst.13.00 uz skatuves muzicēs Austra Pumpure un austrasbērni. Leģendārā dziesminiece ir viena no pirmajām, kas latviešu tautasdziesmas sāka dziedāt ģitāras pavadījumā, 1982.gadā izveidojot savu koncertprogrammu «Mana tautasdziesma», tādējādi gan pulcinot domubiedrus un līdzi dziedātājus, gan veicinot latviešu tautas atmodu.

Festivālā uzstāsies vairākas nu jau labi pazīstamas folkloras un postfolkloras grupas no Latvijas, kā arī viesi - «Žemyna» no Lietuvas un «Malva & Kirsipu» no Igaunijas. Bērnu un jauniešu folkloras grupa «Kokle», viens no vissenāk dibinātajiem bērnu folkloras ansambļiem Latvijā, izpelnījusies uzmanību, pateicoties savai aktivitātei, muzicējot gan Latvijā, gan starptautiskos festivālos ārzemēs. Savukārt postfolkloras grupa «Vecpilsētas dziedātāji» savdabīgi ar pašu radītajām oriģinālkompozīcijām, kurās viņi brīvi rotaļājas ar latviešu folkloru, smeļoties tajā arī dziesmu vārdus. Līdzīgi kā «Vecpilsētas dziedātājos», arī tautas mūzikas grupā «Teikas muzikanti» apvienojušies jaunieši - draugi un domubiedri, kuri ilgus gadus spēlējuši kopā, folkloru dēvējot ne vien par vaļasprieku, bet gan dzīvesveidu. Muzicējot Vecrīgas ielās, satikušies arī citi astoņi radoši jaunieši - postfolkloras grupa «Dārdi», kas savā repertuārā iekļauj ne vien tradicionālo tautas mūziku, bet arī pašu veidotas tautasdziesmu aranžijas, tādējādi instrumentālajā izpildījumā nozīmīga loma ir ne vien kokles un dūdu skaņām, bet arī ģitārām, mandolīnai, čellam, kontrabasam, kā arī austrumnieciskiem sitamajiem instrumentiem. Kopā sanākot jauniešiem no vairākām Rīgas augstskolām, 1993. gadā dibināta arī folkloras grupa «Laiksne», kas spēlē aranžētu tautas mūziku, melodijas un tekstus rodot dažādu folkloras vācēju materiālos un pēc tam veidojot dziesmu apdares. Šobrīd ļoti aktīvu koncertdarbību veic arī piecu Rēzeknes jauniešu 2011.gadā veidotā postfolkloras grupa «Rikši», kas ar lieliem panākumiem piedalījusies nu jau dažādos koncertos un festivālos Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Vācijā un Francijā. Savukārt no Kurzemes puses, no Liepājas, ieradīsies jaunā un daudzsološā folktronikas grupa «Zari», kurā apvienojušies seši multiinstrumentāli mūziķi, katrs ar dažādu muzikālo pieredzi, meklējot mūzikā un tautasdziesmās jaunas, mūsu laikmetu raksturojošas dimensijas. Grupas skanīgo bāzi veido sintezatori, akordeons, akustiskā ģitāra, elektriskā ģitāra, pūšamie instrumenti un perkusijas.

Svētdienas vakarpusē Daugavas folkfestivālā dzirdēsim muzikālās apvienības «KurpEja» un «Brāļi un māsas», kurās apvienojušies vairāki sabiedrībā labi pazīstami mūziķi. Iedvesmojoties no senās indiāņu parunas, ka, lai spriestu par otru cilvēku, vismaz jūdze ir jānostaigā viņa kurpēs, radīta apvienība «KurpEja». Tajā muzicē Ilze Grunte, Kristaps Krievs un Zane Šmite, kuri brīvi improvizē, iekāpjot dažādās muzikālās kurpēs un ļaujoties radošam izpētes un piedzīvojuma priekam. Savukārt mūziķu apvienībā «Brāļi un māsas» mūziku izpilda un aranžē Artis Orubs, Ilze Grunte, Andris Grunte, Edgars Kārklis un Kristīne Kārkle. Gadu gaitā mūziķi ir tikušies dažādos projektos, kur liela loma bijusi tautas un pasaules mūzikai mūsdienīgā interpretācijā un, kā viņi atzīst, «tā vienmēr ir īpaša sajūta muzicēt kopā ar cilvēkiem, kurus jūti, mīli, ar kuriem var runāt bez vārdiem, mūzikas valodā!»

Festivāla noslēgumā Spīķeru centrālajā laukumā skanēs latviešu tautasdziesmas un tradicionālā danču mūzika visiem labi zināmās postfolkloras grupas «Iļģi» izpildījumā, un īstos deju soļus klātesošajiem ierādīs «Rīgas Danču kluba» dejotāji.

Svētku dalībniekiem un apmeklētājiem no pulksten 12.00 līdz 18.00 būs arī iespēja aplūkot senās Rīgas kuģus, kas atradīsies iepretī festivāla norises vietai Daugavā, Daugavas promenādes piestātnē. Interesenti varēs iepazīties ar senajiem kuģiem «Pardus» un «Üxküll», kādus savos braucienos pa Daugavu un Baltijas jūru laika posmā no 8. līdz 12. gadsimtam izmantoja Baltijas reģiona seno cilšu iedzīvotāji, kā arī uzzināt vairāk par seno kuģotāju dzīvi informatīvajos stendos un improvizētajā seno kuģotāju apmetnē.

Daugavas folkfestivālu rīko Austras biedrība sadarbībā ar biedrību «Rīgas Spīķeri», SIA «Latvijas koncerti», biedrību «Komturia - Riga», SIA «A.A.Mežmalas» un kultūras menedžmenta centru «Lauska». Atbalsta Rīgas dome.

 
Foto: publicitātes

Rīgas Viduslaiku tirgus

15. augusts 12:00 - 21:00

Laukumā pie Sv. Pētera baznīcas

Svinot Rīgas ostas 815. gadskārtu un akcentējot ostas nozīmi pilsētas tapšanā un attīstībā, viduslaiku tirgus šogad pievērsīsies seniem kuģiem, kuģošanai, tirdzniecībai, kā arī viduslaiku Rīgas iedzīvotāju sadzīvei, spēlēm, rotaļām. Rīgas svētku apmeklētāji varēs vērot bruņinieku turnīrus, viduslaiku dejas un citas izklaides, uzzināt par viduslaiku rīdzinieku apģērbiem, rotām, bruņojumu.

Pie viduslaiku tirdziņa darbosies bērnu rotaļu laukums, aicinot aktīvi līdzdarboties svētku mazos apmeklētājus. Viduslaiku tirgus šā gada Rīgas svētkos būs kā neliela viduslaiku saliņa pašā Vecrīgas sirdī, kurā rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja iejusties viduslaiku Rīgas atmosfērā, iegādāties oriģinālus un kvalitatīvus viduslaikus raksturojošus suvenīrus un amatniecības izstrādājumus.

 
Foto: publicitātes

Rīgas svētkos notiks Lielo leļļu un talismanu gājiens

Jau sesto gadu, svētdienā, 16.augustā, «Rīgas svētku 2015» programmas ietvaros Rīgā notiks Lielo leļļu un talismanu svētki, kuru centrālais notikums būs Lielo leļļu un talismanu svētku gājiens no Esplanādes uz 11.novembra krastmalu. Pasākuma laikā tiks noskaidrots Latvijas gada talismans - lielā lelle.

Lielo leļļu un talismanu svētki sāksies 11.00 Esplanādē, kur notiks iepazīšanās ar visiem gājiena dalībniekiem. Plkst. 12.30 lielās lelles sāks gājienu pa Rīgas ielām, savukārt Krastmalā plkst. 14.00 talismani kopā ar pasākuma apmeklētājiem dejos lielo talismanu deju rokenrola ritmos.

Lielo leļļu un talismanu svētki ir Latvijā vienīgais pasākums, kurā vienuviet iespējams sastapt tik daudzas lielās lelles un talismanus. Dalībnieku daudzveidība aizvadīto gadu laikā pasākumā ir bijusi ļoti plaša, un daudziem apmeklētājiem tikšanās ar šiem tēliem Lielo leļļu un talismanu svētkos ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem.

LIELO LEĻĻU UN TALISMANU SVĒTKU 2015 PROGRAMMA

11.00 Svētku atklāšana Esplanādē

11.10 Iepazīšanās ar talismaniem

12.00 Balsojuma sākums

12.30 Lielo leļļu un talismanu gājiens no Esplanādes uz 11. novembra krastmalu

13.30 Lielo leļļu un talismanu parāde 11. novembra krastmalā

13.50 2015. gada talismana paziņošana

14.00 Lielo leļļu un talismanu deja rokenrola ritmos

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Ielu cirks - vienmēr ne aci atraut...

Jautras, izklaidējošas un muzikālas ielu cirka izrādes Francijas, Čehijas un Somijas mākslinieku izpildījumā aicina Rīgas svētku apmeklētājus piedzīvot īstus brīnumus. Priekšnesumus sniegs mūzikas grupa «SOS Fanfare» (Francija), ielu cirka trupa no Espo pilsētas Somijā «Cluncer Circus», pieredzes bagātais Čehijas cirka mākslinieks Ati un viņa dibinātais «Cirque Garuda» (Maģiskais cirks) no Rīgas sadraudzības pilsētas Prāgas.

• «SOS Fanfare» no Francijas aicinās visus Rīgas svētku apmeklētājus ļauties priecīgām melodijām, enerģiskiem ritmiem un klauna Brizzi izdarībām, uzstāšanās programmu papildinot ar uz vietas tapušām improvizācijām.

• Somu jauno cirka mākslinieku apvienība Cluncer Circus no Rīgas sadarbī­bas pilsētas Espo piedāvās atraktīvu, radošu un trakām idejām pārbagātu cirka izrādi 90. gadu stilistikā Fuzzy Dice Circus, kurā nozīmīga loma ir ne vien pašiem cirka māksliniekiem un viņu trikiem, bet arī lietotai automašīnai. Cirka šovs piemērots visai ģimenei. Izrāde tapusi ar Espo pilsētas atbalstu. Režisors - Maksims Komaro.

• Cirka trupas Cirque Garuda («Maģiskais cirks») priekšnesumus Rīgai dzimšanas dienā dāvina sadraudzības pilsēta Prāga. Mākslinieki sniegs akrobā­tikas šovu, ko vairāk nekā astoņu gadu laikā atzinīgi novērtējuši skatītāji ne vien dzimtajā Čehijā, bet arī daudzās citās Eiropas valstīs. Mākslinieki: Ati, Tomašs Pinters (Tomáš Pintér), Marketa Borovičkova (Markéta Borovičková).

15. augusts 13:00 - 18:00 Izrāde - Esplanādē.

Priekšnesumu laiki:

13.00 – 13.40 SOS Fanfare (Francija)

14.00 – 14.30 Cluncer Circus (Somija)

15.00 – 15.20 Cirque Garuda (Čehija)

16.00 – 16.40 SOS Fanfare (Francija)

17.00 – 17.30 Cluncer Circus (Somija)

17.30 – 17.50 Cirque Garuda (Čehija)

18.00 – 18.40 SOS Fanfare (Francija)

Foto: publicitātes

IELU CIRKA TRUPAS IZRĀDE «OROBORO»16. augusts 13:00 - 17:40

Izrāde Doma laukumā

«Oroboro» (L’Ouroboros) ir Francijas ielu cirka trupas «Entr'Act» krāšņa, muzikāla un dažādiem trikiem piesātināta ielu izrāde viduslaiku noskaņās, kas gadu gaitā priecējusi skatītājus daudzos Eiropas pilsētu vasaras festivālos.

Izrādes laikā ikviens apmeklētājs varēs klātienē redzēt un iepazīt dažādus viduslaikos populārus un mītiskus tēlus – faunus, elfus, burvjus, triku meistarus un jokdarus, kas ne vien rādīs savu veiklību un dažādus acīm neticamus «brīnumus», bet arī muzicēs, aicinot ikkatru iekļauties jautrā un pārsteigumu pilnā viduslaiku cirka piedzīvojumā.

Doma laukumā Francijas viduslaiku cirks norādītajos laikos ieradīsies pēc jautra un trikiem bagāta gājiena no Sv. Pētera baznīcas, dodoties pa Skārņu un Šķūņu ielu.

Rīgas Svētku viesi ir laipni aicināti klātienē noskatīties izrādi «Oroboro» (L’Ouroboros) sev piemērotākajā laikā:

  • 13:00 - 13:40
  • 15:00 - 15:40
  • 17:00 - 17:40
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu