ECT Ņemcova arestu atzīst par nelikumīgu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija ir pārkāpusi opozīcijas līdera Borisa Ņemcova tiesības, pēc piedalīšanās protesta akcijā viņu aizturot un divas nedēļas turot apcietinājumā, ceturtdien lēma Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT).

ECT atzina, ka Ņemcova arests pēc varasiestāžu atļautas opozīcijas demonstrācijas Maskavā 2010.gada 31.decembrī bija «patvaļīgs un nelikumīgs».

Tiesa uzdeva Krievijai izmaksāt Ņemcovam 26 000 eiro lielu kompensāciju un vēl 2500 eiro tiesas izdevumu segšanai.

Krievijas policija apgalvoja, ka liberālās opozīcijas politiķis, kurš kopā ar šaha čempionu Gariju Kasparovu izveidojis pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu vērstu kustību «Solidaritāte», ir izsaucis pret valdību vērstus saukļus un pretojies arestam.

Tiesa norādīja, ka Ņemcova runas brīvība garantē viņam tiesības izsaukt pret valdību vērstus saukļus un ka Krievijas amatpersonu rīcība var mazināt pilsoņu «vēlmi piedalīties demonstrācijās un atklātās politiskās debatēs».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu