Latvija nākamgad varētu nepiedalīties Pasaules koru olimpiādē Sočos (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvija nākamgad varētu nepiedalīties Pasaules koru olimpiādē Krievijas pilsētā Sočos, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» atzina kultūras ministre Dace Melbārde. Ministre atzina, ka Latvija centusies maksimāli ierobežot stafetes nodošanu Krievijai, jo neviena no amatpersonām nepiedalījās šī jautājuma apspriešanā.

Jau ziņots, ka nākamā Pasaules koru olimpiāde notiks Krievijas pilsētā Sočos, par ko paziņojis Vācijas kultūras organizācijas «Interkultur Management» prezidents Ginters Tīčs.

Taujāts, vai notikumi Ukrainā nelika apsvērt iecerētās pasākuma norises vietas maiņu, Tīčs atbildēja noraidoši, uzsverot - organizatori vēlas demonstrēt, ka Pasaules koru olimpiāde pulcē daudzus cilvēkus, daudzus bērnus, kas tiekas, lai draudzētos, kā arī grib mēģināt novērst jebkādus konfliktus un veicināt mieru.

Tīčs pateicās Latvijai un Rīgai par 8. Pasaules koru olimpiādes uzņemšanu un sacīja, ka tā ir notikusi ļoti sekmīgi. Šeit pieredzēts daudz skaistā, un katra Koru olimpiāde ir kaut kas īpašs un atšķirīgs, atkarībā no valsts, kurā tā notiek, akcentēja Tīčs.

Kultūras ministre Dace Melbārde
Kultūras ministre Dace Melbārde Foto: Ieva Lūka / LETA

Nākamā Pasaules koru olimpiādes norises vieta - Soči - ir festivālu centrs Krievijā, kur ik gadu norit vairāk nekā 40 valsts un starptautiska mēroga festivāli. Tīčs arī pauda - pieredze, rīkojot Ziemas olimpiskās spēles, padarīja Sočus par ļoti piemērotu vietu, kur rīkot nākamo lielāko pasaules kora notikumu 2016.gadā.

Soču pilsētas vadītājs Anatolijs Pahomovs atzina, ka tas būs liels gods - uzņemt 9.Pasaules koru olimpiādi. Arī viņš vērsa uzmanību uz pieredzi, rīkojot Sočos Ziemas olimpiskās spēles, kas veicināja arī ērtas infrastruktūras izveidi pilsētā. Pahomovs pauda pārliecību, ka 9.Pasaules koru olimpiādes apmeklētāji noteikti būs apmierināti.

Pasaules koru olimpiādēs kopš 2000. gada ir piedalījušies jau vairāk nekā 5800 koru un 260 000 dziedātāju no 100 valstīm. Tās līdz šim notikušas Austrijā, Korejā, Vācijā, Ķīnā un ASV.

Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums «Rīga 2014» sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju. 2012.gadā «Interkultur» oficiāli par 8.Pasaules koru olimpiādes norises vietu nosauca Rīgu.

Rīgā notiekošā 8.Pasaules koru olimpiāde dalībnieku skaita ziņā ir vērienīgākā tās pastāvēšanas vēsturē. Tā pulcē 27 000 dziedātāju, kas pārstāv 460 korus no 73 valstīm un pieciem kontinentiem.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu