Festivālā «Ad Lucem» skandināvu soliste Mirjama Andersena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Introvertās mākslas festivālā «Ad Lucem» 31. jūlijā Rīgas Sv. Pētera baznīcā senās mūzikas koncertā Latvijas klausītājiem būs iespēja dzirdēt viduslaiku mūzikas izpildītājas Mirjamas Andersenas (Miriam Andersén) kristāldzidro balsi, kura sakrālās mūzikas soloprogrammā «A Sounding Rosary» («Skanošais rožukronis») izpildīs piecpadsmit viduslaiku mistērijas no tradicionālā rožukroņa rituāla, informē Sandra Zandberga, introvertās «Ad Lucem» mākslas festivāla direktore.

Senās mūzikas speciālisti un solisti Mirjamu Andersenu (Miriam Andersén, Zviedrija, balss, gotu arfa, zvani) Latvijas klausītājiem bija iespēja dzirdēt jau 2013. gada «Ad Lucem» festivāla koncertos, kad Latvijā pirmo reizi viesojās ansamblis «Sarband» ar unikālo senās mūzikas programmu «Vox Feminae». Šī gada festivālā skandināvu soliste sniegs meditatīvu viduslaiku sakrālās mūzikas solo programmu, kurā, iedvesmojoties no tradicionālā rožukroņa rituāla, piecpadsmit mistērijās tiek apcerēta Svētās Marijas dzīve. Viduslaiku un tradicionālās dziesmas tiek izpildītas viduslaiku vācu, itāļu, angļu, zviedru un latīņu valodās. Katra dziesma stāsta par vienu «mistēriju» - nozīmīgu notikumu no Marijas un Jēzus dzīvesstāstiem.

Par mākslinieci

Mirjama Andersena ir dzimusi Zviedrijā un pēc viduslaiku arfas spēles, notācijas un interpretācijas mākslas studijām Bāzeles Schola Cantorum (Šveice) ir ļoti pieprasīta kā augsta līmeņa mūziķe visu viduslaiku mūzikas stilu izpildījumos. Mirjama pavada savus solo dziedājumus uz gotu arfas, viņas repertuārā paralēli baroka ārijām un lautas mūzikai ir arī tādi mūsdienu komponisti kā Džona Keidžs, Stīvs Reihs un Eriks Satī. Andersena aktīvi koncertē dažādās pasaules valstīs, piedalījusies skatuves uzvedumu projektos Zviedrijā, Vācijā, Šveicē un Austrijā, viņas baroka mūzikas CD ierakstu skaits sasniedzis jau divus desmitus. Kopš 1999.gada Mirjama ir ansambļa «Sarband» dalībniece. Viņas īpašā mīlestība uz zviedru tradicionālo mūziku mudināja pievērsties arī raga spēles mākslai un 2007.gadā iegūt riksspelman - tautas mūzikas meistara titulu. 2010.gadā Mirjama Andersena par CD «Little Match Girl Passion» saņēma Grammy balvu (Theatre of Voices /Harmonia Mundi).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu