Lielbritānijā vēršas plašumā viesstrādnieku paverdzināšana

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā vēršas plašumā viesstrādnieku paverdzināšana, kas ir plaši izplatīta lauksaimniecības, zivsaimniecības, viesnīcu un būvniecības sektoros, liecina Lielbritānijas valdības verdzības apkarošanas komisāra Kevina Hailenda ziņojums. Eksperti saskārušies ar ārkārtīgi šokējošiem cilvēku izmantošanas gadījumiem.

«»Mūsdienu verdzību» veicina pieaugošais pieprasījums pēc lētiem produktiem un nekvalificētu migrantu plūsma uz Lielbritāniju, kas nespēja atrast darbu savā dzimtenē,» teikts ziņojumā.

Hailends savā ziņojumā norāda, ka viņš saskāries ar ārkārtīgi šokējošiem viesstrādnieku ļaunprātīgas izmantošanas gadījumiem, turklāt viesstrādnieku paverdzināšana vēršas plašumā.

Viesstrādnieku paverdzināšanu Lielbritānijā nevar uzskatīt par nodarbinātības likumu pārkāpšanu, bet gan par nopietnu organizētās noziedzības jomu, norādīja Hailends.

«Tas ir nopietns noziegums, jo šeit ir daudzi upuri. Tas ir nopietns noziegums, jo noziedznieki pelna naudu. Tā ir organizēta noziedzība, jo viņi to plāno vienā valstī, realizē starptautiski un tad izmanto cilvēkus citā valstī,» teikts ziņojumā.

Hailends iepriekš strādāja par izmeklētāju Skotlendjarda Cilvēktirdzniecības un prostitūcijas apkarošanas vienībā. Pagājušajā gadā Lielbritānijas valdība iecēla viņu par verdzības apkarošanas komisāru.

Par lauksaimniecībā nodarbināto viesstrādnieku apkrāpšanu Lielbritānijā daudz diskutēts, un 2004.gadā valdība izveidoja nodarbinātības starpniecības aģentu licencēšanas pārvaldi (GLA), kas atbildīga par lauksaimniecībā, pārtikas apstrādē un ēdamgliemeņu vākšanā iesaistīto strādnieku aizsardzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu