Latvijas valstsvienības basketbolisti līdzjutēju ielenkumā atklāj oficiālo fanu zonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketbola valstsvienības spēlētāji Jānis Blūms, Dairis Bertāns, Mārtiņš Meiers, Dāvis Rozītis un Mareks Mejeris fanu ielenkumā tirdzniecības centrā Spice atklāja Latvijas komandas oficiālo fanu zonu. Prāva līdzjutēju pūļa iedrošināti, basketbolisti arī mēģināja ienest jaunas vēsmas fanu apģērbu modē, saģērbjot manekenus tā, kā, viņuprāt, vajadzētu izskatīties īstenam Latvijas basketbola karsējam Eiropas basketbola čempionāta laikā.

Basketbolisti lika lietā savu radošo garu, sacerot leģendas par saviem tikko radītajiem fanu tēliem: «Šī ir Frenkija. Aptuveni 33 gadus jauna, seko sportam un savā ģērbšanās stilā mēģina nojaukt robežu starp dzimumiem. Viņai ir vīriešu cepure un kedas, nevis sieviešu kurpītes, lai justos brīvāk un būtu ērtāk fanot par Latvijas basketbola komandu,» savu vīziju par daiļā dzimuma līdzjutēju izklāstīja no mācībām universitātē Havaju salās pārbraukušais BK Valmiera centra spēlētājs Dāvis Rozītis.

«Mans varonis ir Mareks, viņam ir 53 gadi, un par basketbolu fano sen. Cilvēks no Latvijas laukiem, kurš 5.septembrī pēc darba pa virsu dažnedažādu apģērbu kārtām ir uzvilcis fanu kreklu un ar satiksmes autobusu dodas uz čempionāta pirmo spēli. Viņš ir apģērbies tā, lai varētu pielāgoties jebkādiem apstākļiem,» savu varoni pieteica Dairis Bertāns.

Jānis Blūms ar savu komandu ietērpa mazākos līdzjutējus – bērnus: «Mēs saģērbām Robertu un Amandu, kuri tērpti pēdējā laikā aktuālajā sportiski hipsterīgajā stilā. Tie ir fani, kuri piedomā, kā izskatās.»

«Pēc 78 gadu pārtraukuma atkal Rīgā rīkojot Eiropas meistarsacīkstes basketbolā, gribam būt pēc iespējas tuvāk cilvēkiem, dot viņiem iespēju satikt un atbalstīt sportistus. Tādēļ dodamies tur, kur esam līdzjutējiem visvieglāk sasniedzami. Tā kā Spice ir ļoti labi apmeklēta un mums ir ilga sadarbības vēsture gan ar šeit esošo Sportland, gan pašu tirdzniecības centru, tā bija mūsu pirmā izvēle fanu zonas iekārtošanai,» lēmumu izveidot valstsvienības fanu zonu Spicē pamatoja Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

«Ierīkojot Latvijas valstsvienības fanu zonu tirdzniecības centrā, mēs vēlamies nākt pretī visiem kvēlajiem līdzjutējiem, jo īpaši tiem, kuri audzina bērnus. Spice ir pazīstama kā ģimenēm draudzīga izklaides un iepirkšanās vieta, tādēļ šeit vienlīdz komfortabli jutīsies kā lielie, tā mazie atbalstītāji,» teica tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce, kura neformāli tika uzņemta basketbola izlasē, no kapteiņa Jāņa Blūma rokām saņemot komandas kreklu ar 5.numuru.

Fanu zonas atklāšanā līdzjutējus priecēja Eurobasket2015 simbols Frenkijs un viena no Eiropas čempionāta oficiālajām karsējmeiteņu komandām – Latvijas Universitātes dejotājas. SPORTLAND basketbola fanu zona Spicē darbosies līdz 10. septembrim katru dienu no plkst.10.00 līdz 22.00. Tur līdzjutēji, iekārtojušies ērtos krēslos, varēs kopīgi skatīties basketbola tiešraides, samērīties augumiem un uzņemt selfijus ar izlases spēlētāju Jāņa Blūma, Jāņa Strēlnieka un Kaspara Bērziņa pilna izmēra attēliem, iegādāties oficiālo fanu atribūtiku un iegūt tiesības izmantot 6. spēlētājam paredzētās privilēģijas.

Čempionāta priekšvakarā, 30.augustā no plkst.11.00 līdz 14.00 fanu zonā interesenti varēs satikt valstsvienības spēlētājus, kopā nofotografēties un piedalīties dažādās basketbola aktivitātēs.

Eiropas čempionāts basketbolā risināsies četrās valstīs, un priekšsacīkstēs vienas grupas turnīrs notiks Rīgā. Arēnā Rīga ar Latvijas izlasi par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā no 5. līdz 10. septembrim cīnīsies arī Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Čehijas un Ukrainas komanda. Četras labākās dosies uz izslēgšanas turnīru, kas Francijas pilsētā Lillē sāksies 12. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu