Opera sezonu sāks 4. septembrī, plānoti pieci jauniestudējumi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) jauno sezonu sāks 4. septembrī ar galā koncertu, ieviešot arī jaunu logo, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja LNOB valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš. Iespējami parādīsim, kas mums ir, šoreiz tāds ir koncerta princips," paskaidroja Liepiņš, paužot, ka koncertā piedalīsies arī solisti Marina Rebeka un Valdis Jansons.

Sezonā plānoti pieci jauniestudējumi.

18. septembrī tiks rādīta atjaunotā «Putnu opera». Liepiņš norādīja, ka izaugusi jau jauna paaudze, kura nav iepazinusies ar Jāņa Lūsēna krāšņo operu.

22. oktobrī parādīsies trīscēlienu balets «Bolero» ar Morisa Ravela mūziku.

Īsi pirms jaunā gada notiks pirmizrāde Johana Štruasa operetei «Sikspārnis».

«Ir plāns vienreiz tomēr realizēt arī opereti operā, tas ir agrāk darīts un tur nav nekāda pārsteiguma,» sacīja Liepiņš.

Tad plānots iestudēt Džuzepes Verdi operu «Makbets», kuru iestudēs Viesturs Meikšāns, scenogrāfs būs Reinis Suhanovs.

«Es tajā savā periodā, kamēr esmu tagad operā, cenšos ieaicināt iespējami daudz jaunos režisorus, nevis tikai intensīvi meklēt, teiksim, ārzemju superstārus, kuri maksā mežonīgu naudu, bet ne vienmēr ir garantēts, ka būs labs rezultāts,» uzsvēra LNOB vadītājs.

Pirmoreiz plānots projekts «Mazā burvju flauta», kas būs domāta maziem bērniem.

Nākamajā sezonā plānots arī Nikolaja Rimska-Korsakova un Aleksandra Glazunova balets «Šeherezāde» un viņas stāsti, kā arī Ērikam Ešenvaldam top jauna opera, kuras pagaidu nosaukums ir «Iemūrētie». Tās pirmizrāde plānota maija sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu