«Noass» uz četrām dienām pārvērtīsies par krāšņu mākslas salu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdien Rīgā sāksies 15. Starptautiskais laikmetīgās un videomākslas festivāls «Ūdensgabali», pavēstīja projekta pārstāve Agnese Lipska. Viņa uzsvēra, ka AB dambis un peldošais mākslas centrs «Noass» uz četrām dienām pārvērtīsies par krāšņu mākslas salu, kur varēs baudīt brīvdabas videoskates, audiovizuālas performances un interaktīvas instalācijas.

Šogad «Ūdensgabalu» svētkus ievadīs interaktīva mākslas darbu «Ūdeņi stāsta – Daugava» atklāšana. Katra festivāla diena būs veltīta konkrētiem vērtību un koordinātu meklējumiem.

Atskatoties festivāla pagātnē un pirmsākumos, peldošās galerijas tilpnēs būs skatāma izstāde «Mans video ir neredzams. Juris Boiko». Festivāla pirmajā dienā notiks arī Roberta Gobziņa, grupas «Resnie putni» un videomākslinieces Lindas Konones veidota performance, kā arī festivāla īpašā viesa – Ievas Akurāteres – uzstāšanās. Vakara noslēgumā paredzēta diskotēka uz lentēm «Kosmoss» labākajās NSRD tradīcijās.

Festivāla otrās dienas īpašo viesu – franču kuratores Marī Kantosas (Marie Cantos) un mākslinieces Laura Gozlanas (Laura Gozlan) – performance «Spoku kuģi un ūdens sapņi» aicinās ienirt nezināmajos cilvēka psihes ūdeņos un prāta manipulācijās. Vakara turpinājumā uzstāsies ASV mākslinieks un komponists Džekins Pousons (Jachin Pousson) un lietuviešu izcelsmes saksofonists Arvīds Kazlausks (Arvydas Kazlauskas) ar audiovizuālu performanci, bet vakaru noslēgs DJ Mārtiņš Ratniks.

Trešā diena, Rīgas svētku ietvaros pārceļoties uz Kronvalda parku, pie Rīgas brīvostas pārvaldes, piedāvās labāko no Japānas Mediju mākslas festivāla programmas, bet «Ūdensgabalu» noslēdzošajā dienā paredzēta bērnu programma un animācijas darbnīca sadarbībā ar studiju «Multenkulten».

Festivālu atbalsta Rīgas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds un Francijas institūts Latvijā.

Pirmais laikmetīgās un videomākslas festivāls «Ūdensgabali» notika 2000.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu