Zibakcijā aicina nepieļaut Krutoja dzimšanas dienas svinības operā (18)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pie Latvijas Nacionālās operas (LNO) nama kolonnām otrdien piesprausti nelieli plakāti ar tekstu «Latvijas opera nav Kremļa viesu nams», tādējādi aicinot nepieļaut Krievijas mūziķa un uzņēmēja Igora Krutoja dzimšanas dienas svinību norisi operā

Pie operas izvietots arī plakāts ar LNO vadītāja attēlu un uzrakstu: «Liepiņ, atceries! Nauda, kas nopelnīta par jebkādu cenu, svētību nenes!»

Pirms otrdienas vakarā gaidāmajām Krutoja dzimšanas dienas svinībām operā šo zibakciju rīkoja Ieva Brante, kuras aicinājumam atsaucās trīs, četri cilvēki. Taču notiekošo vēroja un viņus intervēja kupls skaits žurnālistu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Brante paziņoja, ka «Kremļa dzīrēm» operā nav vietas. Viņa cer, ka operas direktors Zigmars Liepiņš šo viedokli sadzirdēs un arī kultūras ministre Dace Melbārde par to paudīs savu nostāju.

«Noteikta sabiedrības daļa ir pret to, kas notiek. Mēs ļaujam personai, kas atbalsta Krievijas politiku, rīkot pasākumu mūsu operā, kas ir nepieņemami,» sacīja Brante, ar to domājot notikumus Ukrainā.

Zibakcijas dalībniece Dace Dzeguze atgādināja, ka Liepiņš ir uzrakstījis rokoperu «Lāčplēsis», bet tagad viņš «tādam kangaram kā Krutojam pārdevis operu». Viņa vērsusies arī Ārlietu ministrijā, lai operā pasākumu nepieļautu, un tur tikusi uzklausīta.

Zibakcija bija iecerēta piecu minūšu garumā, un jau aptuveni 20 minūtes vēlāk sākusies plakātu novākšana.

Gatavojoties pasākumam, laukums pie LNO ir norobežots ar barjerām, taču pagaidām laukumu vēl var brīvi šķērsot. Uz operas kāpnēm ārpusē tiek izritināti sarkanie paklāji, novēroja aģentūra BNS.

Strādnieki un apsardzes darbinieki uz mirkli darbu pārtrauca, taču zibakcijas norisē nekādi neiejaucās.

Krutojs otrdien operā atzīmēs savu 60.dzimšanas dienu un ir noīrējis operas Lielo zāli, par ko jāmaksā 9873,6 eiro īres naudas veidā, kā arī 120 000 eiro kā ziedojumu operai.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu