Kurzemes pērle Kuldīga svinēs svētkus Kalnciema kvartālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 2. augustā, Kalnciema kvartāla tirdziņu pārņems īsts kurzemnieku gars – šī diena būs veltīta Kurzemes pērles Kuldīgas bagātajai kultūrai un tradīcijām. Kuldīgas dienā tiks baudīta vizuālā māksla, teātris, dziesmas un dejas, kā arī būs iespēja pārliecināties par Kuldīgas amatnieku un zemnieku bagātīgo piedāvājumu.

Gluži kā krāšņa broša Kuldīga izrotā dažādo Kurzemes novadu seģeni. Lai par romantiskās pilsētas šarmu varētu pārliecināties arī ikviens galvaspilsētas iedzīvotājs, Kuldīgas novads atvedīs svētkus uz Kalnciema kvartālu Rīgā.

Visas dienas garumā (no plkst. 10:00 līdz 16:00) varēs iegādāties jau iecienītus un vēl neiepazītus Kuldīgas novada zemnieku un amatnieku izstrādājumus.

Vīnu veikala zālē būs apskatāma mākslinieka Valda Līcīša darbu izstāde. V. Līcītis pazīst katru Kuldīgas niansi. Viņš ir atbildīgs kā ārsts, kas ieklausās katrā pilsētas sirdspukstā, viņa darbi apliecina uzticību Kuldīgai kā neatņemamai viņa dzīves un mākslas sastāvdaļai. Kamēr Kuldīga gaida savu «kvalitātes zīmi» – iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, Valda Līcīša darbi jau kļuvuši par Kuldīgas un visas Kurzemes kultūrvēsturisko mantojumu. Izstāde aplūkojama līdz 15. augustam.

No plkst. 11:00 līdz 15:00 uz Kalnciema kvartāla skatuves būs Kuldīgas novada kultūras programma. Uzstāsies «basu sievas» jeb basu suiti – dziedātājas no šā ansambļa ir cēlušās vēsturiskajā Suitu apvidū Basu ciemā. Ar dejām uzstāsies tautas deju ansamblis «Venta», kam ir plaša tautu un estrādes deju programma. Folkloras kopa «Kūrava» parūpēsies par kurzemieku tradīciju un paražu nešanu tautā, bet kustību teātris «Focus» izspēlēs etīdes un muzikālus vēstījumus svētku apmeklētājiem.

Ar izstādēm tirdziņā piedalīsies audējas un klūgu pīšanas meistari no tautas lietišķās mākslas studijām «Varavīksne» un «Ķocis».

Savukārt plkst. 11:00 Kalnciema kvartāla bedrē būs atvērtā stikla apgleznošanas darbnīca bērniem un pieaugušajiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu