«Rīgas svētku 2014» jestrā zaļumballe «Pilsētas ziņģe Citadelē»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

«Rīgas svētku 2014» ietvaros 15. un 16. augustā trakum trakā izdejošanās zaļumballē «Pilsētas ziņģe Citadelē», kas šogad norisināsies Republikas laukumā 1 - Čehu alus darītavas un restorāna «Stargorod» teritorijā.

Sadarbībā ar Rīgas Domi, Rīgas Brīvostas pārvaldi un Live Riga divu dienu garumā «Pilsētas ziņģe Citadelē» piedāvās programmu «Rīgas Tiltu deviņvīru spēks», kas aicinās uz sadziedāšanos un dejām latviešu mūzikas pavadījumā, jo dzīvesprieks ir tas, kas raksturo kārtīgu latviešu ziņģi, tāpēc par muzikālo baudījumu rūpēsies tādi zināmi mākslinieki kā Normunds Jakušonoks, folkmūziķis Uldis Kākulis, Mārtiņš Ruskis ar grupu, Marta Ritova, neiztikt arī bez sadziedāšanās ar Jāni Paukštello, būs arī citi pazīstami mūziķi. Ar deju priekšnesumiem uzstāsies deju studija «Pro x». 15. un 16. augusta vakarā «Pilsētas ziņģe Citadelē» ieskandinās zaļumballi ar grupām «Dakota» un «Lauku muzikanti».

Šogad «Pilsētas ziņģē Citadelē» neiztikt arī bez konkursiem, viktorīnām un radošajām darbnīcām. Latvijā mīlētākie alus zīmoli, gardākie kāposti, uz iesma cepta gaļa un virs ugunskura vārīts čehu gulašs. Īpašs baudījums būs čehu alus darītavu tīkla «Stargorod» šefpavāra Radeka Konečnija virtuves brīnumi. Radeks Rīgā ieradīsies par godu Rīgas svētkiem. Jau kopš restorāna atvēršanas brīža Radeks ir centies tās ēdienkartē ietvert labākos čehu tradicionālās virtuves ēdienus. «Pilsētas ziņģes Citadelē» laikā Radeks rīkos pavārmākslas meistarklasi.

«Pilsētas ziņģe» «Rīgas svētku 2013» laikā ar dziesmām un dejām pierībināja Spīķeru laukumu, pasākums divu dienu laikā pulcēja vairākus tūkstošus apmeklētāju, kuri varēja izbaudīt dažādus muzikālus priekšnesumus, piedaloties dažādās aktivitātēs. Vienlaicīgi ar kultūras programmu, kas norisinājās uz lielās skatuves, pasākuma teritorijā notika arī dažādas radošās darbnīcas, prāta un sporta spēles visai ģimenei, kā arī spēkavīru sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu