Nosaukts Latvijas vieglatlētikas izlases sastāvs pasaules čempionātam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) paziņojusi komandas sastāvu, kādā vieglatlēti piedalīsies pasaules čempionātā, kas no 22. līdz 30. augustam risināsies Ķīnā. LVS valde Latvijas izlases sastāvā iekļāva 9 sportistus.

Izlasē iekļauti čempionāta normatīvus izpildījušie sportisti: Madara Palameika šķēpa mešanā, Laura Ikauniece-Admidiņa septiņcīņā, Aiga Grabuste tāllēkšanā, Rolands Štrobinders šķēpa mešanā, Mareks Ārents kārtslēkšanā, Igors Sokolovs diska mešanā, Sinta Ozoliņa šķēpa mešanā, Arnis Rumbenieks 50 km soļošanā un Anita Kažemāka maratonā.

Vārds, uzvārdsDisciplīnaNormatīvsRezultāts
Madara PalameikaŠķēpa mešana61.00 m65.01 m
Laura Ikauniece-AdmidiņaSeptiņcīņa60756320
Aiga GrabusteTāllēkšana6.70 m6.82 m
Rolands ŠtrobindersŠķēpa mešana82.00 m83.37 m
Mareks ĀrentsKārtslēkšana5.65 m5.65 m
Igors SokolovsDiska mešana76.00 m76.18 m
Sinta OzoliņaŠķēpa mešana61.00 m61.70 m
Arnis Rumbenieks50 km soļošana4:06:004:03:44
Anita KažemākaMaratons2:44:002:39:57

Čempionāta normatīvus izpildīja arī Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs maratonā, bet sportisti nepiedalīsies čempionātā karstuma dēļ.

«Uzskatu, ka izlase ir spēcīga. Ir pamats domāt par vairāku sportistu iekļūšanu finālos un arī medaļām. Ceru, ka Pekinas karstums netraucēs sportistiem uzrādīt augstvērtīgus rezultātus. Vairāki izlases sportisti šobrīd ir ļoti labā formā. To pierāda rezultāti sacensībās Latvijā – Prezidenta balvas izcīņā un Latvijas čempionātā,» sacīja izlases direktors Dmitrijs Miļkevičs.

Ņemot vērā augstos sacensību normatīvus, vairākās disciplīnās nav pietiekams normatīvu izpildījušo sportistu skaits. Līdz ar to šajās disciplīnās varēs piedalīties arī tie sportisti, kuri nav izpildījuši sacensību normatīvus. Šobrīd tiek gaidīta informācija no Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas, vai sacensībās varēs piedalīties Gunta Latiševa-Čudare 400 m skrējienā, Anete Kociņa un Līna Mūze šķēpa mešanā, kā arī Māris Urtāns lodes grūšanā. Plānots, ka LVS par šiem sportistiem tiks informēta 11. jūlijā.

Sacensības translēs LTV7 kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu