Policija: DNS apliecina, ka aizturētais ir Imantas pedofils

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

VP priekšnieks Ints Ķuzis preses konferencē pastāstīja, ka noziedznieks ir 20 gadus vecs jaunietis, kurš dzīvo Imantā; iepriekš nav bijis sodīts. Aizturēšanas brīdī noziedznieks nav pretojies, tomēr pie aizturētā atrasts oficiāli iegādāts gāzes ierocis, tādēļ policijas vadība izteica gandarījumu, ka aizturēšanā piedalījās tikai profesionāļi.

Šodien plkst. 13.00 Valsts policija rīkoja preses konferenci, kur detalizētāk informēja par šīs personas identitāti un aizturēšanu. Preses konferencē piedalījās Valsts Policijas priekšnieks Ints Ķuzis un Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Policija: DNS apliecina, ka aizturētais ir Imantas pedofils

DNS analīzes apliecina, ka aizturētais vīrietis ir tā dēvētais Imantas pedofils, šodien preses konferencē teica Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs. Viņš sacīja, ka noziedznieks aizturēts pagājušajā trešdienā un piektdien viņam piemērots apcietinājums.

Sozinovs piebilda, ka

gan aizturētā psiholoģiskais portrets, gan iepriekš izplatītais fotorobots atbilda Imantas pedofilam.

Aizturētais ir 20 gadus vecs jaunietis.

Valsts Policijas priekšnieks Ints Ķuzis preses konferencē pastāstīja, ka jaunietis bijis deklarēts ārpus Rīgas, bet dzīvojis Imantā. Viņš ir bezdarbnieks, lai gan iepriekš strādājis algotu darbu. Puisis agrāk policijas redzeslokā bija nonācis par narkotiku lietošanu un sīku zādzību.

Policija aizdomās turamajam jaunietim nozīmēs psihiatrisko ekspertīzi.

Aizturēšanas brīdī aizdomās turamais nav pretojies, tomēr pie aizturētā atrasts oficiāli iegādāts gāzes ierocis, tādēļ Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs atzina - labi, ka viņa aizturēšanā piedalījās tikai profesionāļi.

Policija uzskata, ka jaunietis, dodoties uz noziegumiem, izmantojis sabiedrisko transportu un slēpies no videonovērošanas kamerām.

Jaunietis sadarbojas ar izmeklētājiem, sniedz liecības.

Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija neliecina, ka par jaunieša izdarītajiem noziegumiem zinājuši viņa radi un paziņas.

Policijai ir zināmi četri uzbrukumi, piecas cietušās meitenes.

Policija patlaban noskaidro, vai viņš bez iepriekš četriem izdarītajiem uzbrukumiem veicis vēl kādus noziegumus.

Darbs ne uz vienu mirkli nebija apstājies, uzsvēra Sozinovs, norādot, ka darbs neapstāsies arī turpmāk, jo jāsaprot noziedznieka uzvedības motīvi un kā viņš izvēlējās savus upurus.

Šorīt:

Tā dēvētais Imantas pedofils aizturēts, pirmdien no rīta intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, norādot, ka šoreiz iekšlietu struktūrām ir pārliecība, ka aizturēts tiešām ir Imantas pedofils, nevis kāda cita persona. Skaties policijas preses konferences tiešraidi!

Meklē kopš 2014.gada pavasara

Tika meklēts jauns vīrietis, kurš tiek vainots par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, taču kopumā uz viņa sirdsapziņas varētu būt četri upuri, iepriekš lēsa policija. Iepriekšējais noziegums bija izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Pirms tam novērojis un izsekojis

Visus trīs noziegumus vienoja tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku.

Draud cietumsods no 10 līdz 20 gadiem

Krimināllikums par seksuālu vardarbību paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no 10 līdz 20 gadiem. Krimināllikums paredz, ka ekspertīzē par nepieskaitāmu atzītai personai tiesa var piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekli - ārstēšanu psihiatriskajā slimnīcā.

Ja persona pēc izdarītā nodarījuma rakstura un sava psihiskā stāvokļa dēļ nav bīstama sabiedrībai, tiesa var nodot to tuvinieku vai citu personu, kas veic slimnieku kopšanu, gādībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu